Григор Димитров влезе във втората седмица на US Open със стил

8015
Григор Димитров влезе във втората седмица на US Open със стил
Снимка: Getty Images/Guliver

7:5, 7:6 (8), 6:2 - това е цифровото изражение на втората победа след игра на Григор Димитров на тазгодишния US Open. Нашето момче успя да пречупи квалификанта Камил Майхжак в три чисти сета, като се класира на осминафинал, където го чака младата австралийска надежда Алекс Де Минор. Де Минор се справи в четири сета с японеца Кей Нишикори и безспорно демонстрира, че е във форма, гонейки здраво всяка топка.

Мачът тръгна в типично за мъжете темпо – мощно на сервис, като Григор загуби само 1 точка за 4 сервис гейма. Полякът обаче отговаряше също със солиден начален удар, но все пак българинът беше този, който успяваше да вдига нивото на ретур и в крайна сметка проби в последния гейм на сета, благодарение именно на дълбок и затрудняващ ретур.

Вторият сет се превърна в битка – в началото Димитров се възползва от силния завършек на първия сет и успя да пробие за 3:1, но при 4:2 в негова полза дойде най-слабият му гейм на сервис до този момент. Българинът наниза серия от грешки, за да изостане с 0:40, успя да се изравни до 40:40 благодарение на стабилен сервис и търпелива игра, но даде още две точки за пробив, като вече на де факто петата възможност Майхжак успя да натисне на форхенд по правата и да вземе своето.

Григор Димитров стартира успешно на US Open

Първата ракета на България  Григор Димитров започна с победа участието си на US Open. Той победи с 6:1, 6:7(2), 6:4, 6:3 италианец...

Стигна се до тайбрек, който се превърна в драма заради многото подаръци и от двете страни на мрежата. Майхжак първи направи минипробив след истински шамар от форхенд, но след като поведе с 5:2 точки, загуби следващите 4, като последната я пропусна заради умна игра на Григор след серия сечени бекхенди, която изнерви поляка и той накрая сбърка. Но тогава дойде ред на българина да се пропуква – той изпусна сетбола на собствен сервис, изпусна и още един на свой сервис при 8:7 точки, но все пак накрая Майхжак не издържа и сбърка за 10:8 в полза на Димитров.

Още в началото на третия сет Григор стигна до точка за пробив, но противникът му се спаси със сервис. Ситуацията веднага се повтори в следващия сервис гейм на Майхжак, но тогава прошка нямаше – с красив топспин бекхенд по правата българинът проби за 2:1 гейма! И макар полякът да прояви упорство, вече си личеше, че е по-ниска класа – Димитров го притисна в седмия гейм, успя да стигне до нов шанс за пробив и след разиграване, в което заложи пак на сечен бекхенд, минаващ ниско над мрежата, реализира втори пробив в сета – 5:2.

За да напомни обаче за непостоянността си, при сервис за мача Григор изостана с 15:40, но за разлика от много други пъти, този път българинът се развихри от форхенд, излезе отлично и на мрежата и обърна развоя на гейма с четири поредни точки – гейм, сет и мач!

Пълната картина на мача вижте в Sportlive.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Григор Димитров научи първия си съперник на "Мастърс"-а в Мадрид

Григор си спомни за победата над Джокович: Исках да спечеля малко пари и да се преместя в друг хотел (ВИДЕО)

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com