Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Контузия отказа Григор Димитров на старта на Ролан Гарос

30 май 2021, 19:13 часа • 2685 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров напусна турнира от Големия шлем Ролан Гарос, след като се отказа по време на двубоя срещу американеца Маркос Гирон. Хасковлията водеше с 6:2, 6:4, 5:1 и имаше два мачбола, но контузия в гърба тотално промени играта му и развоя на срещата.

Това е същата травма в гърба, която се оказа решаваща на Откритото първенство на Австралия в началото на годината, когато загуби от Карацев. Тя ставаше все по-сериозна, а движението на Димитров все по-тежко и мъчително за гледане, докато накрая не се отказа при резултат 6:2, 6:4, 5:7, 0:3 и общо 2 часа и 35 минути игра.

В първите два сета българинът категорично надигра своя съперни, а в третия започнаха да се появяват проблемите в гърба. Въпреки това той успя да запише два пробива и да поведе с 5:1, но това бе и последният му спечелен гейм, като Гирон записа серия от 9 поредни гейма.

Във втория кръг Гирон ще се изправи срещу Гуидо Пея, който победи Даниел Елаи Галан Риверос с 3:0 сета (в отделните части 6:3, 7:6(4), 7:5). Пея е под номер 59 в световната ранглиста на ATP. Двубоят между него и Гирон по всяка вероятност ще се състои в сряда (02.06).

Повече за развоя на срещата Григор Димитров - Маркос Гирон четете в SportLive.bg!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес