"Български пощи" предупреждава: Купите ли винетка от нас с грешни данни, няма оправяне

60129
"Български пощи" предупреждава: Купите ли винетка от нас с грешни данни, няма оправяне
Снимка: БГНЕС

"Важно е клиентите ни да знаят, че преди да изпишат име и фамилия и да положат подпис върху предоставения от пощенския служител служебен бон, трябва внимателно да проверят дали данните са въведени коректно. Потвърдената винетка няма да може да се върне или преработи!" С тези две изречения от "Български пощи" решиха официално да се похвалят, че от днес, 8 януари, в техните офиси е стартирала продажбата на електронни винетки.

Друг озадачаващ момент е, че пощите казват, че няма нужда като си купувате електронна винетка от тях да се носят документите на превозното средство - трябвало само да се знае точният регистрационен номер. Излиза обаче, че ако някой направи грешка, ще "ощастливи" с електронна винетка друг човек, с друг автомобил. Въпросът защо няма някакъв вид предпазен механизъм, с който да се извършва проверка дали не е станала грешка и действително се купува винетка за точното превозно средство явно ще остане без отговор - може би не е предвидено в системата.

Манолова се подигра с АПИ за винетките, пуска жалби до КС за горивата и водата

Правото на добро управление на гражданите от страна на администрацията е драстично нарушено. Нещо повече – става въпрос за безхаб...

Ситуацията безспорно навява мисли за популярния скеч на "Комиците", в който актьорът Кръстю Лафазанов играе служител в държавна институция, най-често НАП и популярната му реплика "Системата каза "НЕ"!!!

От пощите отправят и друго предупреждение - че за категория К1 и К2 няма да се продават годишни винетки. За категория К3 се въвежда нов вид винетка "Уикенд", която ще важи от петък 12:00 часа до неделя 24:00 часа. Винетката само за почивни дни ще е 10 лева.

Иначе в края на миналата седмица официално беше обещано, че до края на януари ще могат да се купят електронни винетки от 4500 точки в цялата страна. А до 15 януари, ако сме без винетка, тол полицията и КАТ ще ни съветват и показват как да си купим такава, без да ни глобяват - или поне по думите на ръководителя на АПИ инж. Светослав Глосов и регионалния министър Петя Аврамова.

Първата електронна винетка, продадена от "Български пощи", е купена в сливенското село Жельо Войвода. До 12:00 часа в пощенските станции в цялата страна са продадени 155 броя винетни стикери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com