Единодушно и без дебати депутатите намаляват административната тежест

2041
Единодушно и без дебати депутатите намаляват административната тежест
Снимка: БГНЕС

Народното събрание прие на първо четене промени в три закона с цел намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса.

Без дебати и с абсолютно единодушие депутатите направиха промени в закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, в който отпада изискването за получаване на разрешение да се предоставят документи, които могат да се набавят и по служебен път.

Чуждестранните инвестиции в България са намалели 20 пъти за десетилетие

За последните 10 години нивото на преките чуждестранни инвестиции в България е намаляло 20 пъти. Това заяви бившият министър Бранимир Б...

В закона за измерванията се отменя уведомителният режим за дейността на лица, които произвеждат или внасят предварително опаковани продукти, тъй като те могат лесно да бъдат установени. В закона за техническите изисквания към продуктите, депутатите дадоха възможност бизнесът да не предоставя съдебно удостоверение за актуалното състояние и удостоверение за вписване в търговският регистър. Предвижда се отпадането на изискването за предоставяне на трудови договори на персонала.

Окончателно депутатите гласуваха и регламента за търговията на някои стоки, които биха могли да бъдат използвани с цел прилагане на смъртно наказание, изтезания и други форми на жестоко, нечовешко или унизително отнасяне или наказание.

Затвор до шест години и глоба до 20 хиляди лева гласува парламента за лица, които извършват добив на подземни богатства без предоставена концесия, приеха депутатите с промените на второ четене на Наказателния кодекс.

От ДПС възразиха срещу промяната като заявиха, че с това решение парламентът обрича съществуването на над 4 500 българи.

МС задължи министерствата до 5 декември да подобрят обслужването на гражданите

Министерският съвет задължи министрите в срок до 5 декември да представят отчет за предприетите действия за отстраняване на нарушенията...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика