7 италиански града, които непременно трябва да посетите

30187
7 италиански града, които непременно трябва да посетите
Снимка: Facebook

Истината е, че никой никога няма да се оплаче от пътешествие до Рим или Флоренция. Но когато има кътчета от цялата страна, които не са напълно претъпкани с туристи, ще си струва да се отдалечим от известните италиански хоризонти. Така че, тук са някои от по-малко известните градове на Италия и малки селца, които вероятно не сте чували преди, но си заслужава да посетите.

Чефалу

Регион: Сицилия

Плажната ваканция, за която сте мечтали? Планирайте я в този живописен пристанищен град в Сицилия. Градът изобилства с култура и история и е дом на някои от най-спокойните плажове на острова. Duomo di Cefalù, за един, е арабско-норменски шедьовър с една от най-старите мозайки в Сицилия. Но ако е близо до водата, която следвате, нищо не бие приятна разходка по белодромата, крайбрежната алея, последвана от потапяне в топлите води.

Исола Сан Джулио и Орта Сан Джулио

Регион: Пиемонт

Малкият, магически остров на Лагу д'Орта е на около четвърт миля (или 20 минути ферибот) от езерото Орта Сан Джулио. И двете са толкова малки, че са предимно за пешеходци, които имат свой път да превърнат посещението тук в романтично преживяване. За разлика от езерото Комо, международните туристи не са много тук, което прави мястото особено спокойно за бягство от реалността.

Кои са най-скъпите и най-евтините градове в света?

Ужасно високата цена, за да си собственик на кола в изпитващия недостиг на място град-държава Сингапур показва, че това е най-скъпото м...

Бурано

Регион: Венеция

Островното градче се намира на около 40 минути от Венеция на същата лагуна. Бурано е световно известен със създаването на дантели - има дори и музей на дантели и стъкло, което означава, че всички тези малки подаръци, които трябва да вземете за близките си, може да намерите тук. Освен че е "мечта" за домашни любимци, "Бурано" е и рай за любителите на морски дарове.

Алберобело

Регион: Пулия

3-те най-романтични града в света

Не е нужно да е Денят на влюбените, за да си направите романтично пътешествие. Кои обаче са най-подходящите дестинации за целта? Сайтъ...

Това може да прилича на малко, очарователно градче на Хобити, но Албербело всъщност се състои от 1500 от тези традиционни къщи с форма на кули, изработени от варовик. Така че, да, не е изненада, че Алберобело се счита за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО и непременно трябва да се посети.

Кастелмезано и Пиетрапертоса

Регион: Потенза

Най-добрият начин да стигнете от едно от тези планински градчета до другото? По специално създадения път. Volo dell'Angelo е една от най-дългите и най-високи пътеки в света. Ако сте от търсещите вълнуващо преживяване любители на планинските маршрути, това непременно е място, което трябва да посетите.

Бергамо

Най-добрият град за живеене в света е...

Австралийският град Мелбърн е най-добрият град за живеене в света, сочи класация на списание Economist. На второ място се класира авст...

Регион: Ломбардия

Северният град седи точно между възвишените Алпи и долината на река По, което създава красив 360 градусов изглед. Но двойното естество на Бергамо не свършва там. Градът по същество се състои от две части: Città Alta (Горния град), който е построен в скали и е заобиколен от венецианските стени от 16-ти век, и модерния център Città Bassa (Долният град). И докато трябва да отделите време за проучване и на двата района, екскурзията до най-високите водопади в Италия, които се намират наблизо, също си заслужава еднодневното пътуване.

Лука

Регион: Тоскана

Възрожденският град от времето на Ренесанса е само на час път от Флоренция с влак, което го прави идеален за еднодневна екскурзия. Но с богатата си история, живописна обстановка и вкусна тосканска храна, Лука си заслужава по-дълъг престой. Също така трябва да препоръчаме да наемете велосипеди, за да прекарате следобеден поход по стената.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Напукани устни – как лесно можем да се справим с тях?

Жена заведе труп в клон на банка, за да изтегли заем

Чесън, пиле и още 4 продукта, които ще заличат бръчките от лицето ви и кожата ви ще заблести

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com