8 неща, които трябва да имате предвид, когато пътуване по време на КОВИД

7374
8 неща, които трябва да имате предвид, когато пътуване по време на КОВИД
Снимка: Unsplash

Предстои ви пътуване в друга страна? Ето осем задължителни неща, които трябва да имате предвид преди да стегнете куфарите: 

1. Бъдете наясно с държавните ограничения за пътуване

Преди да се впуснете в многоплановите си планове за пътуване, прочетете настоящите насоки за чуждестранни лица, както и тези на вашата родна държава, за да можете да знаете дали ще се налага да поставяте под карантина, когато се връщате или какви други изисквания има.

2. Инвестирайте в многократно използваща се и миеща се маска

„Някои учени изчисляват, че скоро в океана ще има повече маски, отколкото медузи, а еластичните ленти на маските за еднократна употреба задушават морските птици и костенурките“, казва Ашли Пайпър, експерт по устойчивост и автор на „Дайте добро”. Спаси планетата. Ако имате малко време да разгледате, вземете си маска за многократна употреба.

3. Храна, контейнери, дезинфектанти и кърпички

„Планирайте предварително, като опаковате храна и вода, в случай че ресторантите и магазините са затворени, както и достатъчно дезинфектант за ръце, маски и лекарства, за да издържите цялото си пътуване“, казва треньорът по пътувания Дилън Грейс Есертие. Пайпър повтаря това, казвайки, че пътуването с вашата храна в контейнери е икономически ефективен начин за намаляване на риска от замърсяване и повишен риск от взаимодействие с други хора. Освен това това е страхотна екологична победа за отговорно пътуване.

4. Вземете основни предпазни мерки, ако пътувате със самолет

Три блога за пътуване в България, които да следите

Понякога е малко трудно да черпим идеи за пътуване. В тази статия ще споделим с вас три блога за пътуване из България, които наистина с...

"Ако решите да летите, обадете се, за да видите какъв процент от самолета е резервиран, да видите каква е политиката на авиокомпанията за средните седалки и да дезинфекцирайте сами седалката и всичко, което ще докосвате", казва Есертие. "Носете маска през цялото време. Също така ви съветвам да разберете каква е политиката за анулиране." Освен това разберете собствената си толерантност към риска. Летенето в момента не е без никакъв риск, но задаването на правилните въпроси - и чувството за овластяване да правите последващи избори, съответно въз основа на вашето ниво на комфорт - е от ключово значение за вземането на най-информираното решение. Правенето на това също е въпрос на това да гарантирате, че вие ​​и хората около вас, когато стигнете до крайната си дестинация, оставате в безопасност и здраве. В крайна сметка искате да влезете на ново място, знаейки, че сте се постарали по отношение на това да останете защитени.

5. Имайте резервен план, в случай че неочаквано се окажете някъде в карантина

Тъй като забраните за пътуване и ограниченията се променят толкова бързо, определено искате да сте сигурни, че ако се забиете някъде, наистина сте подготвени. „Ако летите в международен план, не забравяйте да обмислите какви са вашите планове за действие при извънредни ситуации, ако границите трябва да бъдат затворени“, казва Есертие.

6. Изберете електронни документи

„Това, което някога беше просто по-устойчиво и удобно, сега позволява и по-малко ръце да обменят вашата бордна карта“, казва Пайпър. Така че, опитайте всичко възможно, за да получите всичко, което можете, на вашия телефон, компютър, какво имате. Като бонус, той спестява хартия, която също е форма на отговорно пътуване.

11 странни закона по света, които объркват туристите

Няма държава в света, в която да няма поне една забрана на територията й. Но някои неща, които са забранени със закон, са наистина дост...

7. Направете план и останете търпеливи

Моментите, когато бързате, вероятно са моментите, в които ще правите небрежни грешки, които от своя страна могат да застрашат здравето. „Пътуването в днешно време е просто различно“, казва Пайпър. "Дайте си достатъчно време, за да правите нещата внимателно, дистанцирано, с маска и се уверете, че сте търпеливи с другите - особено от съществени работници. Всички ние измисляме този нов ритъм и проявата на доброта е едно от най-устойчивите неща там. "

8. Знайте, че да не пътувате винаги е опция

Най-безопасното пътуване в момента е пътуването до вашата всекидневна. „Планирахме някои наистина забавни престоя за пътуване с тематични пътувания за нашите клиенти, от спа пакети вкъщи и филмови фестивали през уикенда, до специфични за страната бягства“, казва Есертие. "Например имахме пакета" La Dolce Vita "в чест на меден месец до крайбрежието на Амалфи, който беше отменен. Заредихме къщата с италианска храна, вино, филми и музика, така че всички наши клиенти трябваше да се покажат и безопасно да се наслаждавате. " Каквото и да правите и където и да отидете, знайте, че е по силите ви да видите света, без да го нараните - или себе си. Всички ние заслужаваме промяна на обстановката; просто се опитайте да го оставите толкова красив, колкото беше при пристигането ви.

Източник: wellandgood.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Европейските забележителности с най-голям брой джебчии

Най-приятно ухаещите градове в Европа: Класация

Заради свръхтуризма: Град поставя двуметрова ограда, за да блокира туристическите снимки

Протести във Венеция след въвеждането на входната такса за еднодневни посетители

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия