9-те музея, които непременно трябва да посетите

6057
9-те музея, които непременно трябва да посетите
Снимка: Lonely Planet

Едни от най-древните артефакти, откривани някога в света, принадлежат на Европа. Повечето музеи на Стария континент са изключително богати на безценни исторически съкровища, които не бива да пропускате. Освен това нови музеи с нови находки отварят врати непрекъснато.

Предлагаме ви списък с 9 музея, които всеки турист трябва да включи в списъка си със забележителности при пътуване в Европа. 

Експертиза: Костите в музея в Сливен не са на Хаджи Димитър

Човешките кости, които от години се съхраняват в Сливенския исторически музей, не са на войводата Хаджи Димитър. Това съобщиха от ръков...

1. Музеят „Хоф” (Hoff Museum) – Берлин, Германия.

Дейвид Хаселхоф е много популярен в Германия, но в негативния смисъл на думата. Ето защо не е изненада, че през 2015 година в малко мазе на бар на име Goldman е направен музей посветен на особата му. В тясното пространство на това мазе-музей може да видите странни и малко известни плакати и снимки, както и ужасяващи стенописи, показващи Хаселхоф в различни сцени от филма „Спасители на плажа“. Една от картините показва как Берлинската стена рухва около него. За щастие, след като се наситите на тези леко гротескови експонати, може да се качите в бара и да отмиете спомена с една студена бира.

2. Изложбеният център „Гауди“ (Gaudi Exhibition center) - Барселона, Испания. 

Прекрасният изложбен център в Барселона е открит през лятото на 2015 година. Разположен е в непосредствена близост до зъберите на катедралата „Лa Сю“ (La Seu) в центъра на квартала Бари Готик (Barri Gothic). В изложбения център можете да се насладите на невероятно 3D мултумедийно шоу, което представя историята на творческия гении на Антоний Гауди. Презентацията разкзва за новаторските му архитектурни теории по разбираем за широката аудитория начин. Всеки, които е чувал за магическата катедрала Sagrada Familia, трябва да посети този център, посветен на нейния създател Гауди.

Музей на кукера ще привлича туристи в Симитли

Музей на кукера ще отвори врати в община Симитли до края на тази година. Все още се търси най-подходящото помещение. Не е изключено то ...

3. Музеят „Тайните на червените фенери“ (Red Light Secrets) - Амстердам, Холандия.

Повече за "Тайните на червените фенери" и останалите нетрадиционни музея, които трябва да посетите, четете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия