Любимата дестинация на богатите - кой е този град

17884
Любимата дестинация на богатите - кой е този град
Снимка: iStock

Сен Тропе, разположен на брега на Средиземно море в региона Прованс, Франция, е едно от най-бляскавите и привлекателни места в света. Този френски курорт привлича хиляди туристи от цял свят, предлагайки им неповторимо съчетание от слънце, море и елегантен лукс. Сен Тропе е също така и любима дестинация на богатите и известни личности, които търсят изисканост и разкош на този уникален кът на Френската Ривиера.

Франция регистрира рекордни пътувания с влак през лятото 

Ако посетите Сен Тропе, е почти гарантирано, че ще се натъкнете на някоя знаменитост от Холивуд. Градът е често избиран за лятна почивка на много известни актьори, музиканти и други известни личности. 

Красивите пейзажи, които предлага Сен Тропе

Сен Тропе привлича туристи със своето изключително климатично разнообразие, красиви брегове и величествени плажове. Самият град е изпъстрен с красиви пастелни къщи, тесни калдъръмени улички и сенчести площади, които създават уникална атмосфера и придават изключителен чар на мястото. Лазурно синьото море е само част от чудесата, които този курорт предлага. Около Сен Тропе се разпростира обилно зеленило, борови горички, маслинови горички и кипариси, които допълват картината на красотата на природата.

Колко скъпо е да притежаваш яхта или защо мечтите са безценни

Луксозните яхти и пристанището

Пристанището "Vieux" е сърцето на Сен Тропе и мястото, което съчетава най-големите контрасти на града. Тук се сливат малките рибарски лодки с огромните, луксозни яхти, които пристигат на порта. Това е мястото, където може да станете свидетели на блясъка и богатството, които са характерни за Сен Тропе. Променливата панорама съчетава живописни изгледи с красиви яхти, които карат сърцето на всеки посетител да забие по-бързо.

богати 

Заведения, музеи и луксозни магазини

Точно до пристанището се намира Старият град, известен като "La Ponche". Тази част на Сен Тропе е изпълнена с луксозни бутици, кафенета и ресторанти. Това е мястото, където може да се потопите в местната култура и автентичния френски начин на живот. В тези улички може да се разхождате и да разглеждате различни изложби, да откриете уникални предмети и сувенири или да се насладите на вкусна френска кухня.

Франция ще настоява за минимална цена на полетите в Европа 

И накрая, дали сте чували за Музея на пеперудите в Сен Тропе? Този музей предлага невероятно изживяване на почитателите на природата и красотата. В него може да видите над 35 000 вида пеперуди, сред които са и такива, които вече са изчезнали от света. Това е мястото, където можете да се потопите в чудото на природата и да научите повече за нейното разнообразие.

Сен Тропе е действително едно от най-вълнуващите места във Франция и на световната карта на туризма. Този град съчетава елегантност и разкош с природна красота и културно разнообразие, което го прави любима дестинация както на богатите, така и на обикновените туристи. Ако търсите незабравимо пътуване, Сен Тропе е със сигурност мястото, което трябва да посетите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Протести във Венеция след въвеждането на входната такса за еднодневни посетители

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия