Най-екстравагантните барове в света

127180
Най-екстравагантните барове в света

Разнообразни приключения дебнат във всяка страна, малко информация или просто изследователско обикаляне из улиците могат да ни предложат изключителни находки. Едно от хубавите чувства като турист е да откриеш или да посетиш някое хубаво и интересно заведение, за което после(задължително) да се похвалиш.

Едва ли ще се изненадате от така популярните ледени барове, но трябва да признаем, че са доста интересна новост. След Absolut Icebar (Швеция), подобни барове бяха открити в Дубай, Сидни, Милано, Токио и Париж (както и на още други места). За първия е характерно, че е отворен само между декември и април, тъй като след това се стопява. Той се намира в северната част на Швеция и е първият по рода си. При ремонтните работи се докарва лед от река Торне. Мотото тук е не „с лед”, а „в лед”.

Не правете това в чужбина

Една четвърт от британските туристи са търсили помощ в посолствата, тъй като не познават местните обичаи и правила. Често пъти те били ...

Добро решение е този вид бар в Дубай - истинско спасение от арабската жега. В него една напитка, плюс наем на топли обувки и ръкавици струват 17 долара. Любопитно е как човек съумява да извлече ползи от нещо толкова просто като леда. Макар дискомфорта да седиш няколко часа на минусови температури да е голям, едно остава по-силно - желанието на човек да опитва нови неща с всичките си сетива, а когато те са и по някакъв начин природно свързани, вярваме, че това е най-добрата комбинация.

Подходящ пример доказващ горното е Guacara Taina, бар намиращ се под земята. И по-точно на 20 метра, в една от многото естествени пещери в Доминиканската Република. Барът е разположен на 3 нива, като побира цели 300 души, които могат да купонясват под звуците на клубна музика цяла нощ (или ден - в пещерата не можете да разберете).

Ако все пак под земята е нещо, което ви притеснява, какво ще кажете да бъдете в заведение под вода? Тази емоция ви предлага Red Sea Star Restaurant – бар и обсерватория, който се намира на 6 метра под водата в Елиат, Израел. Побира 105 души, като обстановката позволява да наблюдавате как морските създания плуват около вас, докато си седите удобно и отпивате от питието си. Дизайнът напомня на яркия подводен риф, а атмосферата се допълва чудесно от местата за сядане, обградени от анемонии и възглавничките във формата на морски таралежи.

Скалните градове: Романтична и дръзка гледка (снимки)

В скалните градове има нещо романтично, дръзко и приказно. Сайтът Spot Cool Stuff предлага любимите си 5 места, които изглеждат нереа...

По света има много любопитни и дори странни барове, като ексцентричното варира от изключително семпло, през антично до последен писък на дизайнерските хрумки. Така например, ако посетите Сингапур (може би сами вече се настроихте, че става въпрос за странно) се отбийте през The Clinic, чиято обстановка напомня болница. Болнични легла, разделени с бели завеси, хирургични инструменти, инвалидни колички, спринцовки и епруветки – всички тези нестандартни декори веднага привличат вниманието, коктейлите се сервират в банки за кръв.

Обичаме си черния хумор, затова, както знаете, единият от изходите от болницата е с краката напред... това (образно казано) ни води към The Coffin Bar. Този нестандартен бар е една от туристическите атракции на Трускавец, Украйна. Заведението е във формата на ковчег с 20 м дължина, като посетителите си "умират" да влязат в него. Интериорът е решен в ковчези и погребални букети. Макар обстановката да предполага тягостно настроение лесно ще се убедите като го посетите, че няма и следа от подобно нещо.

Ако сред вас има почитатели на филма "Пришълецът", то интериора на H.R. Giger Bar (The Skeleton Bar, Грюер, Швейцария) ще ви допадне. Барът е направен по проект на Ханс Рудолф Хигер, известен с работата си по филмите и представлява огромен замък, в който навсякъде има черепи и кости.

Чудати барове по света - много, а най-вероятно и тепърва ще бъдат откривани още по интересни за посещаване. Идеята на един бар в Куйера (Испания), обаче заслужава внимание: Casa Pocho е място където вместо да се приберете и да крещите на съпруга/съпругата си, може да крещите и обиждате барманите. А те ще ви сервират безплатна бира и тапас. Не лоша идея,нали?

10 невероятно красиви дестинации

Не винаги е лесно човек да избере къде да прекара очакваната почивка. Buzzfeed.com предлага няколко нетипични места за лятната ваканция...

Източник: simpatik.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия