Водопад от течна лава – действителност ли е?

175007

Ако сте си набелязали да пътувате и разгледате природата около Сиера Невада в Калифорния, САЩ, то е възможно и да станете свидетели на течащата по този водопад лава.

Гледката е изумителна, но не случайно е „възможно“ да видите такова нещо. Водпадът се намира в долината Йосемити, а течната „лава“ е феномен, който се случва в много редки случаи през годината.

Райски ресторант, разположен в сърцето на водопад

В града Сан Пабло, разположен във Филипините, се намира невероятно красив ресторант, който несъмнено може да освежи посетителите си и в...

В действителност по водопада се стича нормална вода, а въпросната гледка е манипулирана от светлината.

Страхотните гледки са уловени от орловото око на Лари Гербранд, който е заснел редкия момент на стичащата се като лава вода по скалната формация „Ел Капитан“ в Йосемити.

„Когато станеш свидетел на такова нещо ти се струва нереално. Няма друг подобен аналог в света. Докато наблюдавах явлението през обектива наистина изглеждаше сякаш тече лава. Виждал съм преди как лава се стича в морето, но това бе изключително – тя просто си падашев свободно в пространството“, споделя фотографът.

Водопадът е известен с името Horsetail Falls (Конската опашка), а по него се стича вода към края на зимата, когато се топи снегът по горните части на скалата Ел Капитан.

Как да се качим до къщата на дървото

Колкото по-бързо въртите педалите, толкова по-бързо ще се изкачите с асансьора, задвижван от човешка сила на Итън Шлуслър. Само за седм...

Изумителната гледка с течаща лава може да се види само тогава, когато небето е много чисто и температурите са достатъчни високи, за да започне топене на снежната покривка.

Лари Гербранд следял прогнозите за времето и когато видял, че се задава покачване на температурата и изчистване на небето опънал своята палатка и зачакал заветния миг.

„Отидох рано, за да мога да снимам от няколко различни ъгъла. Разположих статива си, седнах си на стола и зачаках водопадът да „засияе“. „

Когато снегът започнал да се топи, стичащата се вода промени цвета си точно пред очите му.

Да отседнеш в Боинг 727 (снимки)

В повечето случаи краят е начало на нещо ново. Това правило важи в пълна сила за Боинг 727 от 1965 година. Той бил спасен от калифорни...

„Когато слънцето застане под определен ъгъл, то осветява водопада и водата променя цвета си от златист към оранжев и наподобява точната гледка на стичаща се лава“, разказва той.

Явлението е наблюдавано от туристи още през 50-те години на миналия век и те го нарекли „течен огън“.

В миналото работници в парка Йосемити палели кори от червен кедър около водопада, за да засилят въздействието на явлението и реално да го поддържат през цялата година. Скоро след това практиката била забранена поради съображения от горски пожар, но самото явление може да се наблюдава всяка година през месец февруари.

„Единственото ми разочарование е, че течната лава продължава само няколко минути, но все пак успях да я улова с фотоапарата си и осъзнах, че съм един от малкото щастливци, които са станали свидетели на подобен природен дар за окото. Вече съм планирал да посетя мястото отново през февруари месец следващата година и да се опитам да го уловя с обектива си отново“, разказва за преживяното Лари Гербранд.

Коматинските скали - мистични и непознати

Огромен, причудлив и слабо познат на туристите скален масив се намира край българо-македонската граница на 25 километра над град Симитл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия