Врата към Ада, Път на гигантите и още сюрреалистични дестинации

146204
Врата към Ада, Път на гигантите и още сюрреалистични дестинации

Тези снимки може да Ви се сторят като направени за някой филм, но всъщност са истински дестинации, които бихте могли да посетите някой ден.

Първата снимка е от Антрим, плато в Северна Ирландия. Височината му е 554 м. Изградено е от варовици и базалт, нацепен призматично на колони с височина до 6 м и ширина 0,5 м - наречен "Път на гигантите".

Пещерата, наречена от местните „Врата към Ада” се намира в пустинята Каракум, близо до малкия град Дарваз (Derweze) в Туркменистан и озарява нощното небе мили наред.

Рядкото дърво „Кръвта на дракона“ в Йемен. На височина достига 10 метра. Името си дължи на червената си смола. Още през първи век „кръвта на дракона“ се е използвала като боя и лекарство за лечение на дихателни и стомашно-чревни заболявания.

10 невероятно красиви дестинации

Не винаги е лесно човек да избере къде да прекара очакваната почивка. Buzzfeed.com предлага няколко нетипични места за лятната ваканция...

Памукале в Турция е удивителен природен феномен. Водни струи от древния град Хиераполис, богати на минерални соли, падайки от голяма височина, създават причудливи, вкаменени, ослепително бели каскади. В това живописно място действието на горещите извори, довежда до образуването на варовикови отлагания върху скалистите тераси. Горещите извори Памуккале извират от недрата на планината Кал Даъ в Западен Анадол, и са с температура от 37°.

Гигантски Буда в Лешан, Китай. Статуята на Буда Майтрей е една от най-високите статуи на Буда на Земята и в продължение на повече от хилядолетие е била най-високото скулптурно произведение в света. Тя е изсечена в дълбочина в скали в планината Лин Юн Шан, където се стичат три реки в китайската провинция Съчуан, близо до град Лешан. Работата по създаването на статуята започнала по време на династията Тан през 713 г. и продължила 90 години.

Да отседнеш в Боинг 727 (снимки)

В повечето случаи краят е начало на нещо ново. Това правило важи в пълна сила за Боинг 727 от 1965 година. Той бил спасен от калифорни...

Един от най-ефектните геотермални източници в Йелоустоун е Големият призмачитен извор. Дъното и периферията на малкото езерце, образувано около извора, преливат в цветовете на дъгата. Това великолепно творение на природата е дело на ярко оцветени бактерии и водорасли, живеещи в топлата вода.

Кападокия - "Земя на красивите коне"

Бали в Индонезия. Бали е тропически остров, в сърцето на Индонезийския архипелаг - най-големия на планетата, състоящ се от около 17 500 острова.

Вълната - "The Wave" е многоцветен пясъчник в северната част на щата Аризона.

Салар де Уюни (Salar of Uyuni) е най-голямата солена пустиня, намираща се на Земята. Разположена е в Боливия.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия