Умните кампуси на Индия може да преобразят страната

2977
Умните кампуси на Индия може да преобразят страната
Снимка: iStock/Gulliver

Технологиите не подминаха нито един сектор на икономиката и безспорно, днес светът заживя в дигитална ера, която се отразява във всеки аспект от човешкото съществуване - комуникации, бизнес, пътуване, здраве или пък образование. Като стана дума за образование, то е секторът, който има възможността да трансформира всяка една страна, като повиши производителността на хората в нея.

Отправяме се към Индия, защото тя е от развиващите се икономики, които предвещават изключителен бум на новите образователни услуги. Демографската структура на страната е особено интересна, защото 29% от населението ѝ е на възраст от 0 до 14 години. Не случайно, образователният сектор се оценява на 91.7 милиарда долара през 2018 година. Ако разделим образованието на средно и висше, само висшето ще достигне оборот от 35.03 милиарда долара през 2025 година. С други думи, това са бъдещи възможности за компаниите от технологичния сектор.

Освен това по презумпция младото поколение е предразположено към онлайн работа. И в този контекст идва една интересна новина - днешните студенти в Индия предпочитат да се записват в учебни заведения, които разполагат с дигитализирани кампуси.

Какво означава дигитализиран кампус?

Ако вземем за пример дигиталните кампуси, които са все по-популярни в Индия, те имат безспорни ползи както за администрацията, преподавателите, студентите и обществото като цяло. Защото осигуряват за всички възможност за най-разнообразни финансови транзакции, които стават по-бързо, лесно и сигурно - било то в столовата, библиотеката или общежитието.

Дигитализираните или т.нар. "умни кампуси" работят с предплатени карти - това помага на студентите да правят плащания когато им е удобно и както им е удобно. Освен това е в пъти по-безопасно от носенето на кеш.

От административна гледна точка също има улеснения, защото университeтите обработват по-лесно всички плащания, което им позволява да се фокусират върху основната си цел - да предлагат по-качествено образование.

В един дигитално трансформиран кампус, администрацията може лесно да комуникира с всеки студент или група, ако е нужно. Тези студенти могат да получат бърза и важна информация на мобилните си телефони.

Дигиталните кампуси са това, на което местните специалисти разчитат да трансформира страната в Дигитална Индия. Те са място, на което младите хора лесно свикват с един нов начин на живот. Място, на което се създават дигитални умове, които ще наложат бъдещето.

Източник: Entrepreneur.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от УМНО И МЛАДО:

Тригодишно момче се научи да брои до сто на шест езика

Основно училище в смолянско село се сдоби с 3D принтер и STEM център

Безплатна мобилна игра развива меките умения на децата (ВИДЕО)

Менторска програма „Готови за утре” – младежи помагат на деца

Добавена реалност и умни чинове влязоха в училищните класни стаи (ВИДЕО)

5 начина да рестартираме образованието

Искра Джанабетска за Книговище и четенето като игра и удоволствие

В ерата на по-голяма автоматизация, образованието трябва да дава умения

Работните умения на утрешния ден и как да ги придобием

Технологиите в класните стаи формират бъдещето на образованието

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Умно и младо