Vivacom 5G-иновациите — неограничени възможности, достъпни за всеки

6852
Vivacom 5G-иновациите — неограничени възможности, достъпни за всеки
Снимка: Vivacom

По повод първата годишнина от лансирането на изцяло новото портфолио от неограничени планове, Vivacom премахна ограниченията в скоростта за всички Unlimited планове до 31 октомври и представи за първи път свой 5G телефон  Vivacom 5G смартфон. Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom, разкрива как са се променили потребителските нужди през последната година и как телекомът надгражда пълноценното изживяване в най-голямата 5G мрежа в България.

Unlimited плановете на Vivacom бяха първите, които предложиха неограничени минути, мегабайти и SMS-и. Наистина ли потребителите имат нужда от неограничени тарифи?

Въвеждането на този стандарт  планове, които дават неограничени минути, мегабайти и SMS-и в България, е много сериозна и иновативна стъпка, с която променихме телеком пазара в страната. Unlimited тарифите се очертаха като една от водещите тенденции в индустрията през последните няколко години и аз съм много щастлив, че точно Vivacom ги представи за първи път на българските потребители. Ние предложихме пет неограничени тарифи, за да отговорим на различните нужди и за първи път  във всички ценови категории  така ги направихме достъпни за всеки. С това дадохме възможност за пълна свобода в общуването на потребителите на мобилни услуги в България и резултатите не закъсняха. Само за една година от лансирането им почти половината от клиентите ни вече използват неограничени планове. Интересно е да се отбележи, че за същия период отчитаме и близо 50% ръст в потреблението на мегабайти. За нас това е доказателство, че клиентите ни наистина са оценили свободата и възможностите на неограничените планове и се възползват максимално от тях. За да отбележим заедно повода и да им благодарим за доверието, премахнахме ограниченията на скоростта за всички Unlimited тарифи до 31 октомври.

Благодарение на 5G Unlimited тарифите и останалите 5G иновации, които лансирахме през последната 1 година, клиентите ни продължават да растат със стабилни темпове. А това в условията на високо конкурентен и зрял пазар, като нашия, е сериозен успех. И днес отчитаме над 3 000 000 мобилни услуги, за които нашите клиенти ни се довериха.

Представихте и свой брандиран 5G смартфон – и това ли е част от стратегията ви за иновации в отговор на нуждите на клиентите?

Направихме тази стъпка, за да дадем възможност на още по-голям брой хора да се възползват от предимствата и пълния потенциал на 5G мрежата и неограничените планове. Vivacom 5G смартфон е много добро решение за всеки, който иска качествен 5G телефон, без да е необходимо да прави сериозна инвестиция. Той притежава отлични характеристики, супер стилен и атрактивен дизайн и в същото време на много достъпна цена. Дисплеят, например, е достатъчно голям, за да може да работите през него и да ви бъде удобно. Децата ви вероятно ще са много доволни, защото е достатъчно голям за гейминг, а процесорът издържа всякакво натоварване. Има 50-мегапикселова двойна основна камера и 5-мегапикселова селфи камера за страхотни снимки. Батерията му е изключително издръжлива, защото има вградена система с изкуствен интелект, която оптимизира консумацията на енергия. Поддържа технологията Memory fusion, което позволява прехвърляне на част от ROM към RAM паметта, а по-голямата оперативна памет осигурява по-гладка работа на системата. Друго предимство е, че поддържа NFC, което позволява да се правят бързи, лесни и безконтактни плащания с телефона и така не е необходимо да носите пари в брой или карта. И не на последно място има 3 години гаранция, а знаем, че много малко от смартфоните на пазара имат подобна гаранция. В момента имаме много атрактивно предложение – смартфонът може да се закупи на лизинг само за 1 лев на месец за 24 месеца при сключване на 24-месечен договор с план Unlimited 300. Благодарение на всички тези предимства, устройството се радва на изключително сериозен интерес, който надмина нашите очаквания. Още: Новият Vivacom 5G смартфон е устройство на месеца

Ако мога да обобщя, с нашето предложение – 5G Unlimited планове, страхотен 5G смартфон и достъп до най-голямата 5G мрежа в България – ние не само правим технологията от пето поколение достъпна за все повече хора, но им даваме всичко необходимо за едно перфектно 5G изживяване. 

Очевидно 5G технологиите стават все по-значими за потребителите. Предвиждате ли въвеждане на нови 5G продукти и допълнителни инвестиции в 5G мрежата в България?

Ако погледнем назад, ще видим редица иновации, които Vivacom представи на българския пазар само през последните 2-3 години. Иновации, които имаха трансформираща роля за пазара и са в огромна полза за потребителите.

За нас основен приоритет е да предлагаме едни от най-добрите услуги, базирани на най-съвременните технологии, затова продължаваме да инвестираме в иновации и покритие, а също и в развитие на силни екипи. Само така можем да предложим отлично клиентско изживяване. Благодарение на това 5G мрежата ни вече покрива 83% от населението на страната. Преди няколко месеца представихме 5G високоскоростен интернет за дома (FWA) и така клиентите ни могат да гледат EON в перфектно качество и да разчитат на супер бърз интернет за работа или забавление, дори и в отдалечени райони, или в такива без оптична свързаност. През юни пуснахме и първия в България 5G предплатен пакет – FREE2GO, с което допълнително разширихме възможностите за използване на пълния потенциал на 5G мрежата ни в страната.

До края на годината планираме покритието на 5G мрежата ни да достигне 85% от населението в страната, а до края на 2026 – 90%. В следващите години ще продължим с инвестициите в разширяване на покритието и капацитета на мобилната и оптичната мрежа, а също и в продукти, базирани на най-новите технологии. Още: България има централна роля в стратегията за устойчивост на United Group

Продължаващите инвестиции са наложителни, защото технологията от пето поколение ще продължи да навлиза все повече във всички сфери на живота ни. Вярвам, че не е далеч и бъдещето, когато и в България ще има високотехнологичен проект от индустрия 4.0, базиран на 5G технологии.

Имате силен фокус върху 5G мрежата, но какви са постиженията на Vivacom другите телекомуникационни сфери?

Нашият фокус са инвестиции и развитие не само на 5G мрежата, но също така и на10GIGA оптичната ни мрежа, на интерактивната телевизия EON, която се радва на страхотен успех. Само за две години EON вече се гледа от над 600 000 потребители. Разширихме покритието на оптичната ни мрежа с 15% и към днешна дата достигаме до близо 1,5 милиона домакинства, като им предлагаме гигабитови скорости. Така даваме възможност за по-стабилна свързаност и по-висока скорост при трансфер на данни. Нашата цел е до 2027 г. да осигурим на всички потребители и бизнеси в България достъп до високоскоростна широколентова свързаност и така да им осигурим ключов инструмент за конкурентоспособност в днешния дигитален свят.

С нашата световно призната наземна станция Плана разширяваме покритието на високоскоростния интернет извън обсега на мобилните и фиксираните мрежи. Заради постиженията ни в тази област, Vivacom вече е номер едно не само на местния пазар, но и в световен мащаб. Vivacom бе отличен като най-бързо развиващ се оператор на сателитни услуги за бизнес клиенти в годишната класация за 2022 година на Световната Телепорт Асоциация (WTA). Още: От смарт часовници до 5G смартфони – Vivacom прави ученето по-забавно и приятно

Поставихме много силен фокус и върху устойчивостта. В началото на тази година, компанията собственик на Vivacom, United Group обяви амбициозни цели за постигане на климатична неутралност – да станем Net Zero компания до 2040 година. Това ще бъде постигнато чрез постепенни, но мащабни крачки. Първата от тях е преминаването изцяло към възобновяеми енергийни източници, за да осигури използването на 100% зелена енергия, като това трябва да стане факт до 2027. И тук се радвам да споделя, че България, и в частност Vivacom, имат централна роля стратегията за устойчивост на United Group. Работим активно върху проекти за възобновяема енергия, като се фокусираме върху изграждането на слънчеви и вятърни централи в страната. Генерираната от тези проекти енергия се прогнозира да надхвърли общото енергийно потребление на цялата United Group, което още веднъж подчертава ключовата роля на България по пътя за постигане на климатична неутралност цялата група.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Летният стаж във Vivacom и неговите предимства

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom

Супер оферта от Vivacom: Най-качественият оптичен интернет в България с 50% отстъпка за цяла година

Във Vivacom над 700 служители са част от експертни програми за развитие

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева (СНИМКИ)

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide