10 бързи метода как да се справим с тъмните кръгове под очите

5336
10 бързи метода как да се справим с тъмните кръгове под очите
Снимка: iStock/Guliver

Тъмните кръгове под очите са сред най-честите козметични проблеми, които дамите се опитват да прикрият с козметика. Понякога обаче те не са просто козметичен проблем, а сочат здравословен такъв, който изисква медицинска помощ, за да бъде разрешен. Лечението на заболяването, причиняващо тъмни кръгове под очите, ще помогне и за възстановяване на нормалния цвят на кожата. Предлагаме ви списък с 10 метода, с чиято помощ да откриете причината за промяната на цвета и отговор на проблема как да се справим с тъмните кръгове под очите.

Как да се справим с тъмните кръгове под очите, породени от здравословен проблем?

1.  Проверете нивата на хемоглобин в кръвта. Често анемията се проявява именно с тъмни кръгове под очите, които са хронични и не изчезват след почивка или промяна на начина на живот, както и след козметични процедури и грижа за кожата. Решаването на здравословния проблем значително подобрява състоянието на кожата и дава отговор на въпроса как да се справим с тъмните кръгове под очите.

2.  Алергията е друга възможна здравословна причина, водеща до системни тъмни кръгове под очите. Най-често причината е домашният прах, но алергенът може да е и друг. Избягването на алергена или проведена терапия за лечение премахват проблема.

Как да се гримираме при тъмни кръгове под очите

3.  Ако тъмните кръгове са се настанили трайно под очите ви, преди да посегнете към коректора, проверете черния си дроб. Често те са симптом на чернодробно заболяване, изискващо лечение.

4.  Лесен начин да се справите с упорити тъмни кръгове под очите може да ви посочи ендокринолога ви, ако открие, че са причинени от нарушения в ендокринната система, при които има неравномерно разпределение на меланин в кожата. И в този случай лечението на здравословния проблем ще доведе до значително подобряване на състоянието на кожата под очите ви.

5.  Откажете се от оралната контрацепция, ако ви мъчат тъмни кръгове под очите и не откривате никаква причина за тях от изброените. Често именно тези медикаменти са в основата на появата на тъмни кръгове под очите.

Как да се справим с тъмните кръгове под очите, които не се дължат на здравословен проблем?

1.  Ако се чудите как да се справим с тъмните кръгове под очите лесно и бързо, променете начина си на живот. Хроничното недоспиване, умората, стресът, непълноценното хранене или приемът на полуфабрикати за сметка на пресни плодове и зеленчуци, пълни с витамини, са сред най-честата причина за поява на козметичния дефект.

2.  Намалете кофеина, ако ви тормозят тъмни кръгове под очите, и внимавайте с колата, определени видове чай и стимулиращи напитки, съдържащи кофеин. Кофеинът се оказва в основата на появата на тъмни кръгове под очите при не една дама, засегната от козметичния проблем.

Как да се отървете ефективно и трайно от досадните кръгове под очите

3.   Друг отговор на въпроса как да се справим с тъмните кръгове под очите е свързан с промяна на кожата, причинена от естествените процеси на стареене на кожата. В този случай приемът на колаген, продукти, подходящи за зряла кожа, лазерни процедури и всичко, свързано с подмладяване, е лесен начин да изсветлите тъмните кръгове под очите.

4.   Домашните маски не са за пренебрегване. Резенчета краставици, охладени в хладилника, поставени върху затворените очи за 10-тина минути, пакетчета чай, отново охладени, оставени върху клепачите за половин час, помагат за намаляване на видимостта на тъмните кръгове под очите. Тайната се крие в антиоксидантите, съдържащи се в чая, които помагат за свиване на кръвоносните съдове, стимулират кръвообращението и намаляват подпухналостта.

5.  Избелващите козметични продукти, които съдържат витамин С или ниацинамид, бързо ще ви помогнат да изсветлите тъмните кръгове под очите си и да се радвате на кожа с равномерен тен, ако са причинени от свръх производство на меланин.

Статията има информативен характер и не замества консултация с лекар или козметик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com