Как да се гримираме при тъмни кръгове под очите

5113
Как да се гримираме при тъмни кръгове под очите
Снимка: Dennis Von Dutch / Pixabay

Торбичките и тъмните кръгове под очите ни намаляват жизнеността на очите ни и ни карат да изглеждаме уморени, отслабнали и с напълно помрачен вид. За щастие има мощно оръжие, което може да ни помогне ефективно да прикрием тези видове несъвършенства в моменти, за да покажем перфектно лице: ГРИМ.

За ефективно гримиране на тъмните кръгове и торбичките, трябва да следвате няколко стъпки и да използвате определени продукти:

Тайните за гримиране, които не знаем

Когато нанасяме грим, можем да приложим някои „тайни“, които помагат за засилване на ефекта на всеки продукт. Които са...? ...

1. Подгответе кожата с очен контур

За да разкрасите външния си вид, първо трябва да се грижите и овлажнявате кожата около очите, която е особено една от най-фините и деликатни зони. Ето защо трябва да се грижите за нея ежедневно чрез нанасяне на меки тонери и кремове за очи, специфични за тази област, те трябва да бъдат част от ежедневната рутина за почистване на лицето. Това ще предотврати напукването на грима и ще остане непокътнат през целия ден. Освен това ще избегнете признаците на възраст и ще помогнете за намаляване на тъмните кръгове.

2. Използвайте коректора правилно

Много често срещани грешки в грима, които се допускат, когато искате да коригирате тъмните кръгове и торбичките под очите, е нанасянето на по-светли коректори върху тъмни кръгове или торбички. Единственото нещо, което ще направи, е да ги накара да изглеждат по-маркирани или подчертани. За да коригирате тъмните си кръгове, трябва да нанесете коректора си с висока покривност, но с лека текстура, в малко количество върху тъмната линия на тъмните кръгове, която се образува от слъзния канал и продължава по долния ръб на окото, за да избегнете маркирането на изразителни линии в тази зона; натискайте леко с върха на пръстите си, така че кожата да попие добре коректора, без да се влачи.

3. Добрата основа за грим прави чудеса

Грешките, които допускаме с грима след 40

Гримът се смята за своего рода изкуство, защото, нанасяйки любимата си козметика върху лицето, ние сътворяваме една неподражаема и инди...

За да намалите вниманието към тази зона под очите, идеалното е да покажете красива, естествена и безупречна кожа на лицето. За целта, в допълнение към използването на коректора, нанесете основа за грим с цвета на кожата ни по цялото лице, включително шията. Нанесете матова основа, като потупвате леко по цялата площ и не забравяйте, че никога не трябва да използвате светеща завършваща пудра или фон дьо тен върху тъмните кръгове. В противен случай ще ги направите по-видими поради ефекта на блясък върху кожата.

4. Използвайте лек молив, за да озарите очите си

Друг трик, който не можете да спрете да опитвате, е да очертаете очите си в долната линия на окото с молив в светъл цвят като кремаво или бежово. Това ще направи погледа да изглежда малко по-отворен, очите по-ярки и по-будни и също така ще придобият дълбочина.

5. Не използвайте фон дьо тен върху пачи крак

Ако не можете да устоите на изкушението да нанесете грим върху гънките на бръчките пачи крак, опитайте се да нанесете минимално количество и без да осветявате тази зона. Можете също да го смесите с малко от дневния си овлажнител.

7 начина да разберем дали сме прекалили с грима

Повече от ясно е, че за да изглежда хубава, едва ли има жена, която да не използва грим. Той е основен компонент от женската красота. П...

6. Подбирайте разумно сенките за очи

Ако имате тъмни кръгове и торбички под очите, сенките никога не трябва да са в студени тонове като зеленикаво, синкаво, лилаво или сиво или в други, които наподобяват. По-добре изберете меки цветове като кафяво винаги в прахообразни текстури.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com