3 храни, които са хем засищащи, хем идеални за отслабване

23475
3 храни, които са хем засищащи, хем идеални за отслабване
Снимка: Pixabay.com

Напоследък все по-актуална става модата за диети с ниско съдържание на въглехидрати, по-познати като кето диета. При нея въглехидратите се намаляват максимално, което пък стопира стресирането на панкреаса и спомага за балансирането нивата на кръвната захар. Кето диетата има и ползи за черния дроб. Ето няколко храни с ниско съдържание на въглехидрати например, които спокойно може да хапвате, без да се притеснявате за скок в нивата на захарта в кръвта. 

Сушени плодове и ядки

Ядките и сушените плодове съдържат множество хранителни вещества, необходими за правилното функциониране на организма. Такива са например цинкът и селенът – важни за имунитета и със силни антиоксидантни свойства. Ядките са богати на ненаситени мазнини и са източник на здравословни мазнини и протеини. И с двете обаче не бива да се прекалява, тъй като са калорични. 

Според някои проучвания на здравни дружества редовната консумация на ядки и сушени плодове спомага за предпазване от различни патологии.

Защо всички полудяха по тази диета с кисело мляко?

Телешки черен дроб

Не е по вкуса на всеки, а и голяма част от хората вече се стремят да избягват месните продукти, но ако вие не сте сред тях, определено се препоръчва консумацията на телешки черен дроб поне веднъж-два пъти месечно. Той може да се приготви по много вкусен и здравословен начин и е с ниско съдържание на въглехидрати. Голямо е съдържанието на желязото в него, което спомага при дефицит или анемия. Също така съдържа и други важни и основни за тялото ни микроелементи.

Пилешко месо

Пилето се включва в голяма част от диетите и хранителните режими, тъй като е нисковъглехидратно и богато на протеини. То благоприятства задържането на чистата мускулната маса. Протеините в него са важни за предпазване от състояния като саркопения, които биха могли да възпрепятстват максималната подвижност. Спомагат и за увеличаване напречното сечение на мускулите, което е важно не само за спортистите и фитнес запалянковците. 

Тази диета намалява риска от хипертония с 66%

С каквото и да се храним, ако имаме нужда от намаляване на килограмите, предразположени сме към определени заболявания и не сме достатъчно компетентни по темата за здравословното хранене, препоръчително е да се обърнете към специалист диетолог или лекар, който да ви даде адекватни съвети и насоки спрямо индивидуалното ви състояние.

Не се доверявайте на обещанията на всяка изчетена диета в интернет пространството. Спортувайте, хранете се балансирано и здравословно, приемайте достатъчно количество вода и си набавяйте нужния сън. Ще видите към колко по-добро ще се промени ежедневието и животът ви, като цяло. Имайте волята и търпението, за да го постигнете.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Трикове, с които да засилите метаболизма си на 30, 40, 50 и 60 години

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

4 жени от зодиака, които имат късмет в любовния живот

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com