Динените кори лекуват, ето как да ги използвате

9954
Динените кори лекуват, ето как да ги използвате

Предполагаме, че всеки обича сладкия вкус на парче изстудена сочна диня в горещите летни дни. Освен своя освежаващ вкус обаче, динята притежава изключително полезни хранителни качества заради веществата, които се съдържат в нея и най-вече в нейната кора – антиоксиданти, витамини и минерали, които значително подобряват общото здраве на човека.

Повечето хора ядат само сочната сладка вътрешност на динята, но ние ще ви покажем, че кората на динята също е напълно годна за консумация. В допълнение, кората на динята е много полезна за нашия организъм по много причини. В действителност, 95 % от хранителната стойност на динята е съсредоточена в кората й!

Динени кори

Динените кори лекуват и са много полезни! Не ги изхвърляйте!

Какво съдържат динените кори?

Динената кора, в много отношения е подобна на вътрешността на динята и е съставена предимно от вода. Поради това, динята поддържа естествената хидратация на тялото и чисти всички токсични отпадъци от него. Адекватната хидратация на организма намалява кръвното налягане. Динената кора е богата на витамини С, В6, А, а също и съдържа достатъчно количество цинк, магнезий и калий. В списание “Наука за храните и селското стопанство”, дори се казва, че цитрулинът в динената кора може да се бори със свободните радикали и да засили имунната система на човек. Всички тези витамини и минерали се съдържат дори в една порция динена кора (общо 50 калории).

10 начина как да се справим с алергията без лекарства

Ползите от консумиране на динени кори

Цитрулина може също да помогне в процеса на загуба на тегло, а фибрите съдържащи се в кората на динята, може да ви помогнат да чувствате ситост по-дълго време. Проучванията показват, че хората, които консумират природен цитрулин, губят с 30% повече тегло, отколкото тези, които не го правят. Ликопенът в динената кора може да намали възпалението, отговорно за болката при артрит, а фолатът (форма на витамин В9) в кората може да намали риска от инфаркт и развитие на рак на дебелото черво. Тъй като динята е добър източник на бета-каротин, то тя е полезна и за здравето на очите.

Хапването на динени кори крие в себе си изненадващо преимущество касаещо физическата близост с партньора. Учените в Тексаския център за подобряване на плодове и зеленчуци отбелязаха, че цитрулинът в динените кори може да отпусне кръвоносните съдове, които отговарят за успешната интимност между партньорите.

7 навика, свързани със съня, които застрашават живота ви

Дори и бременните жени могат да се възползват от плюсовете на динените кори. Малки количества динена кора могат да намалят риска от сърдечен удар, а това допринася за намаляване на оттоците, свързани с бременността. Натуралните захари могат дори да намалят сутрешното гадене при бременни жени! Ако сте загрижени за появата на мускулни крампи, опитайте се да ядете от време на време динена кора, за да се предпазите от тях.

Спестете пари

Пълноценното използване на всяка част от динята е не само полезно за вашето здраве, но също така може да ви спести пари. Можете да си направите кисели динени парченца, използвайки динена кора по подобие на кисели краставички, тъй като тя има същата консистенция като краставицата. Ако разполагате със сокоизстисквачка, можете да извлечете сока от динени кори и да пиете получената чудесна напитка, която ще допринесе за изчистване на всички токсични отпадъци от организма. От динени кори можете да приготвите и конфитюр, който ще подхожда чудесно на всяка закуска с кифлички, хляб, торти или кексове.

Как да сготвите ястие, използвайки динени кори

Видите ли мухъл на това място в пералнята - скоро ще купувате нова

Изведнъж започнах да забелязвам, че след пране дрехите имат лоша миризма, а по гуменото уплътнение на пералнята или в отделението за пр...

Можете да изпълните рецепта, включваща пържена динена кора. За да стане това ястие, всичко, което трябва да

направите е да изрежете корите на кубчета, да ги натопите в царевично брашно или обикновено брашно и да ги потопите в гореща мазнина. Динените кори могат също да бъдат нарязани на филийки и отново да се потопят в гореща мазнина.

За да приготвите гаспачо от динена кора, разбъркайте бадеми, нарязани динени кори, краставици, домати, чесън и целина в кухненския робот и излейте в него доматено пюре. След като

приготвите сместа по ваш вкус, охладете я в хладилника, докато не решите да се насладите на това изключително здравословно и освежаващо ястие.

Предупреждение: Имайте предвид, че приемът на много големи количества динени кори може да доведе до неблагоприятни последици, свързани с консумацията на многократно предозирани количества L-цитрулин. Възможно е дори динените кори да взаимодействат нежелано с някои лекарства. Винаги информирайте Вашият лекар, когато правите големи промени в диетата си, особено ако в момента приемате лекарства за хронично лечение или сте бременна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com