Кои са най-добрите плодове за сваляне на високо кръвно?

20323
Кои са най-добрите плодове за сваляне на високо кръвно?
Снимка: iStock

Според медицината почти всички горски плодове са подходящи за стабилизиране на кръвното налягане. Въпреки това най-безценните ползи за хипертонията носят:

Ябълките

Премахнете токсините. Благоприятно влияние върху сърдечната дейност. Допринася за разширяването на съдовия лумен. Предпочитание се дава на зелени сортове с лека киселинност. Сладките ябълки са нежелателни поради високото съдържание на захар, особено ако хипертонията е придружена от диабет.

Кайсии

Намалете налягането. Влияят благоприятно на сърцето при аритмии. Регулиране на водния баланс, премахване на отока. Укрепване на съдовите стени.

10 неща, които да трябва да знаем, ако имаме високо кръвно налягане

Череши

Плодовете са богат източник на антиоксиданти, включително антоцианини, които повишават нивата на азотен оксид в кръвта и намаляват производството на молекули, които ограничават кръвоносните съдове, което може да помогне за понижаване на кръвното налягане.

Пиенето на сок от череши помага на страдащите от хипертония, като понижава кръвното налягане с цели 7%. Достатъчно е да пиете 60 грама сок от череши на ден, за да остане налягането в рамките на нормалното. Изследователите смятат, че високото съдържание на фенолни киселини в черешовия сок играе ключова роля за нормализирането на съдовата функция.

Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове, включително грейпфрути, портокали и лимони, също понижават кръвното налягане. Те са богати на витамини, минерали и растителни съединения, които поддържат сърцето здраво.

5 естествени лека за високо кръвно налягане

Ягоди

Необходимо е да се консумират горски плодове. Това включва: боровинки, малини, ягоди. Тези храни съдържат калий, както и витамин С и сложни въглехидрати, които са ефективни за понижаване на кръвното налягане. Съставът на тези плодове съдържа пигментни вещества, които са част от групата на гликозидите. Антоцианидините, които се намират в горските плодове, понижават показателите на кръвното налягане, като същевременно укрепват стените на кръвоносните съдове. Яденето на тези плодове също помага да се предотврати натрупването на лош холестерол в човешкото тяло.

Банани

Тези плодове са шампиони по съдържание на калий: един банан съдържа около 0,42 грама, или 11% от дневната стойност. Имат благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система, устоява на развитието на атеросклероза и хипертония. Приемането на 1,3-1,4 грама калий дневно намалява риска от сърдечни проблеми с 26% у дома. Благодарение на този важен елемент за здравето на сърцето и кръвоносните съдове, бананите са включени в списъка на храните, които понижават кръвното налягане.

Нар

Нарът, бързо намалява кръвното налягането.

Една чаша сок от нар на ден в продължение на три седмици помага за понижаване на кръвното налягане. Просто започнете деня си с тази напитка - и хипертонията няма да ви настигне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com