5 естествени лека за високо кръвно налягане

34496
5 естествени лека за високо кръвно налягане
Снимка: iStock/Guliver

Високото кръвно налягане (АН) е често срещано при по-възрастните хора и е резултат от лоши навици или нездравословен начин на живот – стрес, наднормено тегло, пиене на твърде много алкохол и сол.

Естествените лекове винаги са добър вариант за лечение на този проблем. Експертите посочиха естествени лекарства, които могат да се използват при високо кръвно налягане.

Естествен лек за високо кръвно

1. Чесън

Чесънът намалява кръвното налягане с 8%. Има антиоксидантно действие, което подобрява състоянието на кожата и нервната система. Той е включен в редица рецепти за домашно лечение.

Необходимо е да се яде по една скилидка чесън на ден, като средство за лечение на хипертония. Затова пригответе предварително буркан с обелени скилидки чесън (и съхранявайте в хладилник).

Можете да смесите вода с лимонов сок и да пиете на празен стомах. Това стабилизира нивото на pH в стомаха и подпомага храносмилането.

2. Магданоз и лимон

Пасирайте в блендера  един лимон заедно с половин връзка магданоз и приемайте от сместа на празен стомах. Това лекарство ще ви предпази от повишаване на кръвното налягане, тъй като и двете съставки имат диуретичен ефект. Те спомагат за отстраняването на натрупаната течност, което предизвиква повишаване на кръвното налягане.

Друг вариант е да пиете топла вода с лимонов сок сутрин на гладно.

3. Овесени ядки

Яденето на овесена каша може да намали холестерола с 5% и също така да помогне за контролиране на хипертонията. Овесените ядки също помагат за регулиране на кръвообращението.

Оставете водата да заври и добавете към нея овесени ядки, след което оставете да заври отново. Трябва да пиете поне един литър от тази течност всеки ден.

4. Магнезий

Магнезиевият хлорид се намира в храни като цвекло и ядки и се използва за лечение на хипертония. Можете също да го купите от аптеки и магазини за здравословни храни.

За един литър вряща вода добавете 33 грама магнезиев хлорид (2 супени лъжици).

Пийте по една малка чаша от сместа на празен стомах всеки ден.

Препоръчва се като предпазна мярка. Дефицитът на магнезиев хлорид увеличава риска от развитие на високо кръвно налягане.

5. Червено цвекло

Освен магнезий, това кореново растение съдържа още калий, желязо, натрий, калций, фосфат и цинк. Редовната консумация на цвекло е много полезна за организма.

Заради хранителните и вкусовите си качества червеното цвекло се консумира в различни форми. От салати до смутита, има безброй начини да включите цвеклото в менюто си и да извлечете ползите от него.

Ако искате да управлявате високото кръвно налягане, пиенето на сок от цвекло на празен стомах може да помогне много. Всичко, което трябва да направите, е да сварите, да изцедите и да изпиете получения сок.

Хипертонията крие редица рискове за здравето. Направете всичко възможно, за да я контролирате (включително да се консултирате с Вашия лекар).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com