Малък ТРИК, с който драстично сметките за ток ще СПАДНАТ

20141
Малък ТРИК, с който драстично сметките за ток ще СПАДНАТ
Снимка: Pixabay

Колкото повече наближават студените дни от годината, толкова по-засилено започват да се коментират въпроси, свързани със сметките за ток и какво всъщност бихме могли да направим, така че да им повлияем.

От край време по-голямата част от българите се опитват по всевъзможни начини да икономисват от електричеството, с надеждата в края на месеца да успеят да покрият разходите си и да водят спокоен живот.

Днес ще разкрием пред вас няколко изпробвани и доказани трикове, посредством които ще успеете драстично да намалите сметките си за ток. Побързайте и разберете за тях, защото ниските температури съвсем скоро ще почукат на вратата ви.

Как да намалим сметките за ТОК

Не е тайна, че един от основните разходи си остава енергията в домакинството, използвана за отопление и охлаждане. Дали обаче знаете, че ако намалите стайната температура само с 1 градус, не повече, вие ще допринесете за смъкването на сметките с 6 на сто месечната сметка за ток.

Запомнете, че ако имате плътни завеси над радиатора, това би могло да допринесе за увеличаване сметката за електричество. Побързайте да се отървете от тях, ако не искате и следващия месец да преживеете познат за вас кошмар.

Малцина се замислят, но и от хладилника и готварската печка също може да се спести. Когато купувате хладилник, трябва да подходите изключително разумно. Замислете се, че колкото по-голям е този уред, толкова повече енергия се предполага, че ще изхабява. Задължително трябва да поставите хладилника на онова място в помещението, което е най-студено и най-малко бива огрято от слънчева светлина.

Размразявайте този уред колкото се може по-често. Това също е енергоспестяващо. Сигурно знаете, но за всеки случай да припомним – никога не слагайте горещи или топли храни и напитки в хладилника.

Вижте пет прости правила как да намалим разходите си за ток

Всички сме получавали висока сметка за ток. Докато в зимните месеци е по-скоро обичайно, защото доста от нас се отопляват на ток, то пр...

Кои са най-икономичните крушки? С тях сметките ви за ток ще паднат с 20%

За предпочитане е да инвестирате в по-висок клас техника, която в бъдеще ще спестява от сметките за електричество, вместо това всеки месец да се чудите защо цифрите са непосилни за вас.

От пералнята човек също може да спести. Не казваме, че ще икономисате осезаемо много пари, но все пак е нещо. Градусите, на които перете дрехите, влияят пряко на електроенергията. Сушилните също не са за пренебрегване.

Когато купувате пералня, замислете се на колко души ще перете дрехите. Ако вашето домакинство се състои от 3 – 5 души, то тогава не ви е нужен уред, чиито барабан побира повече от 5 кг.

Бъдете наистина разумни и обръщайте внимание на най-малките неща, защото дори от незначителни такива можем да спестим и накрая сметките за ток да са драстично по-ниски и по джоба ни!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com