Никога не правете това със сешоара, ще съсипете косата си

8094
Никога не правете това със сешоара, ще съсипете косата си
Снимка: Pexels

Косата изисква внимателни и редовни грижи, както и качествено третиране, ако искаме да я запазим здрава и добре изглеждаща. За съжаление обаче повечето от нас се сблъскват с редица проблеми, свързани с нея, независимо дали е след боядисване или просто защото ежедневно е подлагана на термични процедури. Сешоарът е един от най-използваните уреди за коса, а какви са грешките, които несъзнателно правим и увреждат косата ни, прочетете в следващите редове.

Не сушите косата си правилно

Обикновено повечето от нас използват кърпа за подсушаване след баня, изчакват известно време и започват да сушат цялата си коса. Но това не е съвсем правилен подход. Експертите в областта съветват да разделим косата на части и да сушим по този начин, тъй като горните кичури могат да се пресушат, а част от долните да останат мокри.

Натурални продукти за подхранване на боядисана коса

Не използвате подходящ гребен

Много е важно при сушенето на косата да изберете правилния гребен за целта. Избягвайте четки, изработени от дърво или метал. Металните се нагряват от горещия въздух и могат да пресушат косата, докато дървените се деформират и има опасност да накъсат косъма. Четките с естествен косъм пък събират твърде много замърсявания и остатъци от козметичните продукти, които използваме. Като оптимален вариант се смятат керамичните четки, които са с по-ниска топлопроводимост и не се нагряват до такава степен, че да увредят косата. Друга по-щадяща алтернатива са гребените, изработени от висококачествена пластмаса с гъвкави зъбци. Те разплитат лесно заплитанията и не увреждат косата при разресване на мокро.

Не спазвате необходимата дистанция

Дръжте по-далеч сешоара от косата си, защото колкото по-близо се намира до нея, толкова по-вероятно е тя да се пресуши и накъса. Препоръчително е да има разстояние между нея и сешоара около 25 см. Изсушавайте косата си от корена към края. 

Топ 7 на навиците, които са пагубни за косата

Използвате неправилната козметика за коса

Подбирайте внимателно стилизиращите продукти, които ще използвате за оформянето на косата си след изсушаване. Четете състава и се доверявайте на доказани и качествени марки. Избягвайте съдържанието на спирт в продуктите, което най-често се открива при спрейовете. Преди сушене използвайте термозащитно средство. Гелът ще направи косата ви по-бляскава, а кремът пък ще спомогне за изглаждането на упоритите къдрици.

Използвате твърде стар сешоар

Старите сешоари не са разработени така, че да щадят косата ни максимално. Затова, ако забелязвате и че той си прави често шеги с вас – променя въздушната струя от студена на топла и т.н., това е един от признаците, че вече е време да се снабдите с нов изсушаващ косата уред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 май /валутен калкулатор/

Защо е важно да стерилизирате буркани и как да го направите бързо

Какво "казва" езикът: 12 сигнала за болести, които ви издава

Ето защо НЕ трябва да съхранявате подправките в стъклени съдове

Лекар: Това любимо ястие намаляване риска от развитие на Алцхаймер

Няколко начина за естествена детоксикация на черния дроб

4 златни сутрешни навика на столетниците

Ето кой е най-големият лъжец сред зодиите

Тези зодии имат отрицателна аура около себе си - пазете се!

Зодиите, които имат невероятно силна енергия и духовност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com