Натурални продукти за подхранване на боядисана коса

18856
Натурални продукти за подхранване на боядисана коса
Снимка: iStock/Guliver

Визията е нещо много важно за всяка жена. Едни променят стила си на обличане, а други екпериментират с нова прическа, за да изглеждат по-стилни или по-млади. Промяната в цвета на косата е още един от начините да придадем друг, по-различен облик на нашата външност, защото боята за коса не е само средство да прикрием белите или посивели коси.

Повечето от боите или оцветителите, които се продават, съдържат редица химикали, които са много вредни и имат лошо въздействие върху косата ни. Така тя става суха и лесно се къса. Хубавата новина е, че има натурални продукти, с чиято помощ можем да подхраним изтощената от боядисване коса и да възвърнем нейния блясък. 

Натурални продукти за коса

Масло от жожоба

Маслото от жожоба съдържа различни вещества, които са близки до тези, които тялото ни произвежда, за да защити кожата на главата и да подхрани и хидратира косата ни. То съдържа още витамините Е и С, както и мед, които естествено забавят процеса на посивяване на косата и я предпазват от свободните радикали, като така запазват трайността на боята. Ето защо това масло действа, като естествен балсам, който може да се прилага след измиване. Достатъчни са само няколко капки, с които да масажирате корените на косата си сутрин и вечер.

Топ 7 на навиците, които са пагубни за косата

Алое вера

Гелът от алое вера също е много подходящ за боядисана коса. Той съдържа едни от най-полезните витамини, това са А, Е, С и В12.  Той има свойството да успокоява скалпа и да заздравява косъма, затова можете да го включите в ежедневната грижа за косата си. Как ли? Като направите маска от ¼ чаша гел от алое вера, към който да добавите 1-2 капки масло от витамин Е и 3 супени лъжици кокосово масло. Така приготвената маска нанесете в корените и по цялата дължина на косата, оставете я да подейства за около 15 минути и след това я отмийте с мек шампоан.

Как да си направим домашен шампоан за всеки тип коса

Амла

Амла е естествен билков прах, който се извлича от плода на растението Emblica Officinalis. Този плод се смята за много мощен антиоксидант и съдържа много големи количества витамин С. Маслото от амла има способността да подхранва в дълбочина и буквално да съживява изтощената от боядисване коса. Освен това то предотвратява и преждевременното посивяване на косата. За да се погрижите за косата си и да върнете нейната здравина и блясък, можете да използвате и прах от амла, който смесен с топла вода и нанесен на косата я прави копринено лъскава и здрава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 9 май /валутен калкулатор/

Защо трябва да ядем този свеж плод преди лягане?

Диетолог разкри какви са причините за болки в дясната страна и как да се отървем от тях

Как да премахнете мастна бучка под окото?

Как да се откажете от противозачатъчните, без да си навредите?

Мокра възглавница: защо слюноотделяте, докато спите?

Топ 4 зодии, които имат късмет по рождение

От мигрена до остеохондроза: причини за пулсиране в главата

Ето защо гласът ви звучи по-различно, когато остареете

Зодиите, които са ужасно сприхави по природа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com