3 подправки, които ще направят корема ви плосък като дъска

5624
3 подправки, които ще направят корема ви плосък като дъска
Снимка: iStock

Включването на правилните билки и подправки във вашата диета може значително да подобри вашето здраве, особено когато става въпрос за намаляване на възпалението, подобряване на храносмилането и постигане на по-плосък корем.

Вижте още: Как правилно да подготвим кожата си за лятното слънце

Много от тези естествени съставки са били използвани в традиционната медицина от векове заради техните мощни противовъзпалителни и храносмилателни свойства.

Като добавите тези ароматни  подправки към вашите ястия, можете да подпомогнете загубата на тегло и да насърчите по-доброто цялостно храносмилане.

Джинджифил

Джинджифилът съдържа биоактивни съединения като гингерол, които имат силни противовъзпалителни свойства. Като намалява възпалението в червата, джинджифилът може да помогне за облекчаване на симптомите на храносмилателен дискомфорт и подуване на корема, допринасяйки за по-плосък корем.

Джинджифилът може да помогне за облекчаване на симптомите поради способността му да намалява възпалението и да насърчава здравословното храносмилане. Установено е, че джинджифилът има естествени антиспазматични свойства, които могат да помогнат за отпускане на мускулите в храносмилателния тракт и намаляване на подуването, причинено от мускулни контракции.

Куркума

Куркумата има антимикробни свойства, които помагат за поддържане на здравословен баланс на чревните бактерии. Балансираният чревен микробиом е от решаващо значение за цялостното здраве на храносмилането и може да предотврати проблеми като газове и подуване на корема.

Куркумата може да подобри функцията на чревната бариера, което подобрява усвояването на хранителните вещества. По-доброто усвояване на хранителните вещества поддържа цялостното здраве и може да предотврати проблеми с храносмилането. В допълнение, куркуминът може да подобри метаболитните процеси, като помага на тялото да гори калории по-ефективно. Повишената скорост на метаболизма помага при загуба на тегло чрез насърчаване на изгарянето на мазнини.

Вижте още: Превръща и сламата в коприна: Мощна домашна маска за суха коса

Канела

Канелата помага за стабилизиране на нивата на кръвната захар чрез подобряване на инсулиновата чувствителност. Стабилните нива на кръвната захар могат да намалят апетита и да предотвратят преяждането, което подпомага контрола на теглото и спомага за поддържането на по-плосък корем.

Канелата е не само вкусна подправка, но и противовъзпалително средство. Помага за контролиране на нивата на кръвната захар, което може да помогне за предотвратяване на инсулинови скокове и последващо натрупване на мазнини в корема. Също така, чрез стимулиране на стомашните сокове, той подпомага храносмилането и помага за разграждането на храната, което намалява храносмилателните проблеми, като по този начин подобрява здравето на червата.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 17 юни /валутен калкулатор/

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 16 юни /валутен калкулатор/

Рецепта: Хавайски бананов хляб с ананас, кокос и ядки

Зодиите, които имат проблем с обвързването

Кои са 10-те най-добри храни и напитки за възстановяване на мускулите?

Зодиите, известни със своя страстен любовен живот

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 15 юни /валутен калкулатор/

Знаете ли как точно влияе алкохолът на простатата?

Какво да правите, ако клепачите ви се подуят под или над очите?

Какво да правите, ако си изкълчите крака?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com