Осем причини да започнете да пиете вода на гладно

7247
Осем причини да започнете да пиете вода на гладно
Снимка: iStock/Guliver

Всеки се е възхищавал на елегантността и фината фигура на японките. Може би това е генетично заложено на азиатките, а е възможно и да се дължи  някаква специфика в начина им на живот. До момента никой не може да каже  със сигурност защо тези жени изглеждат толкова млади и красиви.

Интересен факт от ежедневието на японските жени е това, че от векове започват деня си с един елементарен ритуал, на който се придава почти магична сила. От дълбока древност японските жени започват деня си с чаша топла или хладка вода. Още преди да са сложили хапка в устата си, изпиват чаша топла вода.

Чаша топла вода ще ви предпази от 20 болести

Пиенето на вода е едно от най-добрите неща, които можете да направите за вашето здраве, твърдят лекарите. Водата функционира като смазк...

Японците твърдят, че това действа изключително тонизиращо на организма. Така се постига гладката кожа, перфектната фигура и нежната красота. Според научните статистики, японците рядко страдат от затлъстяване. Рядко срещан там е и захарният диабет. По-малко са и хората, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система в Япония в сравнение с жителите на Европа и Америка.

Японците пият топла вода по строго определена схема, която трябва да се спазва, за да се постигне максимален резултат. Приемът на водата се осъществява на 4 пъти. Пие се всеки път по 160 мл. Трябва да е преди хранене и даже преди да се погрижите за хигиената на устната си кухина. След това идва ред на закуската, която трябва да започне не по-рано от 45 мин след като сте изпили последната доза топла вода.

Нужно е да свикнете да правите това всяка сутрин. Възможно е в началото да ви е трудно да се справите с такова количество вода веднага след ставане от сън, но до седмица ще можете да влезете в ритъм. Още след първия месец, в който спазвате този азиатски ритуал, ще се радвате на първите ефекти.

Най-ярко изразени ще са някои от тези 8 ефекта за организма ви. Тялото ви ще се пречисти от натрупаните токсини. Това, от своя страна, ще доведе до значително по-добра функция на имунната система. Бъбреците постепенно ще започнат да функционират правилно. Ще се радвате на прекрасна коса – ще е много по-здрава и бляскава. Тенът на кожата ще се избистри. Също така ще се радвате на по-свежа и гладка кожа.  Тялото ви ще е много по-елегантно, а в обмяната на веществата ще има значително подобрение.

Безплатна минерална вода за детски градини и ясли в Пловдив заради Водния цикъл

Детските ясли и градини в район „Северен“, които изпитват затруднения с водоподаването заради Водния проект, да получават б...

Не трябва да забравяме, че водата е жизнено необходима за организма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

От тази част от тялото зависи дали ще страдаме от деменция

Тези зодии са известни с неустоимия си чар и никой не може да им устои

Как да различим ГМО домат: Всеки трябва да знае това

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 7 май /валутен калкулатор/

Кои чайове помагат за справяне с подутия корем

Кои чайове ще ви помогнат при преяждане

Кои храни помагат при преяждане със сладко

Как да не преяждаме по празниците - следвайте тези съвети

Как да разчитаме резултатите от кръвен тест и какво означават стойностите му

Какво можете да ядете при язва, гастрит и други стомашни проблеми

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com