С тези билки ще преборите високото кръвно без лекарства

4381
С тези билки ще преборите високото кръвно без лекарства
Снимка: iStock

Инфаркт и инсулт - причина за почти 70% от всички смъртни случаи в света. Седем от всеки десет души умират, поради запушване на артериите на сърцето, или мозъка. В почти всички случаи, причината за такъв ужасен край е една - пикове в налягането, поради хипертония. “Тихият убиец”, както са го нарекли кардиолозите, отнема живота на милиони хора всяка година.

За проблема:

Не е тайна, че сърдечно-съдовите заболявания - това са световните лидери, сред заболяванията, които отнемат човешки живот. Така например, хипертонията се явява, като основна причина за инфаркти и инсулти, които са записани на сметката на сърдечно-съдовите заболявания. Разбира се, други заболявания, също оказват натиск върху организма, но именно хипертонията и падовете на налягането, натискат спусъка, който изпраща човека в друг свят.

Ако говорим за конкретните стойности то, около 77-78% от смъртните “естествени” случаи са в резултат на хипертонията. В абсолютни стойности, това е около 1,54 милиона смъртни случаи, през 2015 г. и 1,49 милиона, през 2014 г. Това означава, че броят наистина е огромен и страшен. Доскоро, за мащабите на това бедствие никой не знаеше, защото не се провеждаха подробни статистически данни и анализи. През периода от 2011 до 2015 г. ние събрахме огромно количество данни, което доведе до много разочароващи заключения.

Скоковете в налягането всеки път предизвикват огромно претоварване на сърдечния мускул, което рано или късно ще свърши със сърдечна недостатъчност. Грубо казано, всеки път, когато се повишава налягането, това води до претоварване на сърцето 10-20 пъти. Ако говорим за крайното развитие на заболяването, кръвното налягане винаги води до един и същ резултат - смърт. Впрочем, ако се отдели, като ключова причина за смъртта на човек, то това се среща в 89% от случаите. Тоест, в 89% от случаите на хипертония завършват с инфаркт или инсулт, и със смъртта на човека. При това, ако преди 20-30 години, при пациенти с тази диагноза имаха добра възможност да живеят 10-20 години, то сега, около 2/3 (две трети) от пациентите умират в рамките на първите пет години от развитие на болестта.

Особено страшен е фактът, че много хора не осъзнават, че имат хипертония. И те пропускайки възможността да се промени нещо, просто се обричат на гибел.

Ето, по тези симптоми може да се определи, че имате хипертония:

Главоболие

Учестено сърцебиене

Черни петна пред очите (мушички)

Апатия, раздразнителност, сънливост

Замъглено виждане

Изпотяване

Този екстракт блокира гена на напълняването

Отслабването вече не ечак толкова голям проблем. Стана известен начин, при който, с помощта на билки мазнините по тялото ви ще изчезнат...

Хроничната умора

Подуване на лицето

Изтръпване на пръстите на ръцете и втрисане

Ударни вълни на налягането

Дори и един от тези симптоми трябва да ви накара да се замислите. И ако те са два, няма съмнение - имате високо кръвно налягане. Между другото, според статистиката 67% от всички пациенти с хипертония не са наясно, че те са болни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com