Семейство без кавги посочи правилата на щастливия брак

7403
Семейство без кавги посочи правилата на щастливия брак
Снимка: iStock

В американския щат Вирджиния семейна двойка живее без кавги в продължение на 30 години и посочи правилата за щастливия семеен живот. Историята им е публикувана в New York Post.

Хана Кили и съпругът й, маркетинг специалистът Блеър Кийли, казват, че никога не са се карали през 30-годишния си брак. Освен това, според тях, те никога не са повишавали глас един на друг, включително по време на отглеждането на 7-те деца, които вече са пораснали.

Двойката подчерта, че връзките са умение, а не дар и затова трябва да се работи върху тях. „От самото начало решихме, че бракът ни е достатъчно важен, за да развиваме умения за общуване. Родителите ми и съпругът ми имат дълга и здрава връзка, така че се научихме какво да правим и какво не, докато ги гледахме“, обясни Хана.

Първото правило на американците е да споделят с партньора чувствата и очакванията си. За да не се стига до кавги и гняв един към друг, съпрузите открито казват какво чувстват и какви емоции изпитват. 

Можете сами да спрете стареенето по естествен начин, ето как

Има ли напълно естествен начин да спрете стареенето на тялото си? Да, тайната е да спите зимен сън от септември до май всяка година. Т...

Второто правило е да си отправят предизвикателства един към друг и да помнят, че партньорът ви не е отговорен за вашето щастие. Кийли обясни, че щастливият брак до голяма степен се гради върху еднакви темпове на развитие на съпрузите и способността да се подкрепят взаимно.

Двойката също така посъветва да наблюдава езика на тялото на партньора и да се общува не само с думи. Партньоите да не си лягат, докато не дойде помирението, да забравя думата „трябва“ и да показва любов по-често. Двойката е сигурна, че важен компонент на щастливия брак е откритото общуване между съпрузите. 

„Може би най-доброто нещо, което можете да направите за брака си, е да вярвате, че хармонията в това партньорство е не само възможна, но и лесно постижима“, заключи Хана.

Преди това пет семейни двойки, които са живели заедно повече от 50 години, споделиха на Свети Валентин тайните на щастливата връзка. Съпрузите смятат, че тайната на щастливия семеен живот е толерантността, верността към дадените клетви и способността да приемат гледната точка на другия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Кои зодии може да се изправят пред предизвикателства в годината на Сатурн?

Кой празнува на Цветница 2024 - пълен списък

"Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com