Смесете оцет и веро и няма да видите муха в дома си

11372
Смесете оцет и веро и няма да видите муха в дома си
Снимка: Nennieinszweidrei / Pixabay

Всички знаем, че превенцията е по-добра от лечението. Ако не искате плодови мухи във вашия дом, важно е да поддържате дома си чист, редовно да изнасяте боклука и да не оставяте презрели плодове да лежат в купата с плодове. За съжаление, обаче, дори и да правите всички тези неща правилно, все пак може да забележите плодови мухи да летят от време на време. С тези няколко полезни съвети, които са изключително лесни, ще хванете тези мушички за нула време. И не по-малко важно - вероятно вече притежавате всичко необходимо.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е много универсално решение за различни нужди в поддръжката на дома. Знаете ли, например, че ябълковият оцет може да ви помогне в борбата с виненките? Напълнете 1/3 от чаша с ябълков оцет и я покрийте със стреч фолио. Прикрепете свежото фолио с помощта на еластична лента или ластиче. Използвайте клечка за зъби, за да направите малки дупки във фолиото и поставете чашата на място, на което обикновено има много мушички. Те не могат да устоят на миризмата на ябълковия оцет и преди да се усетите, ще ги уловите за нула време.

Няма да повярвате как експертите се справят с мравките вкъщи

Оцет и веро

Ако сте опитали предния трик, но мушичките са се оказали много упорити, добавете няколко капки веро към оцета и след това покрийте отново чашата със стреч фолиото. Верото ще накара мушичките да потъват в течността, когато влязат в нея и да не се задържат по повърхността. Хартия и плод

Поставете няколко резена плод в чаша и навийте лист хартия под формата на конус. Поставете най-тясната част на хартиения конус в чашата. По този начин плодовете мушички ще влизат в чашата, но заради конусовидната форма няма да могат да излязат обратно навън и така ще ги уловите.

Никога не използвайте вентилатор в тази стая, опасно е

Идеалната температура за сън е между 16 и 18 градуса по Целзий. Когато външната температура стане по-висока от 20 градуса, може да е до...

Мляко, захар и черен пипер

Поставете 450 мл мляко, 110 г захар и 50 г смлян пипер в тенджера и оставете сместа на котлона на слаб огън за около 10 минути. След това оставете сместа да се охлади леко и я изсипете в купа. Виненките няма да могат да устоят на аромата и ще влязат директно в нея, където и ще останат.

Червено вино

Не случайно ги наричаме виненки. Тези мушички не харесват само оцета, те обичат много и миризмата на червено вино. Просто оставете малко червено вино в бутилката и преди да се усетите, ще е пълно с плодови мухи. Поради тънкото гърло на бутилката, мушичките лесно ще влязат, но доста по-трудно ще излязат навън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно