Това са здравословни високопротеинови закуски с ниско съдържание на калории

8792
Това са здравословни високопротеинови закуски с ниско съдържание на калории
Снимка: iStock/Guliver

Поддържането на здравословен хранителен режим, докато задоволявате желанието си за закуски, може да е предизвикателство, но с правилния избор можете да се насладите на вкусни и питателни лакомства. Нискокалоричните високопротеинови закуски са отличен избор за тези, които искат да поддържат фитнес целите си, да контролират теглото си или просто да водят по-здравословен начин на живот. Ето някои примамливи варианти, с които да поддържате енергията си и талията си под контрол.

Гръцко кисело мляко с плодове

Гръцкото кисело мляко е източник на протеини и е богато на пробиотици, които подпомагат здравето на червата. Полейте го с шепа пресни плодове, за да получите прилив на антиоксиданти и естествена сладост без излишни калории.

Сирене с извара и ананас

Изварата е с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на протеини, което я прави идеална закуска за хора, които следят теглото си. Съчетайте я със сочни парченца ананас за сладко-солена комбинация, която ще ви накара да се чувствате доволни.

Едамаме

Тези млади соеви зърна са фантастичен източник на растителни протеини, фибри и основни хранителни вещества. Леко ги задушете на пара и поръсете малко морска сол за хрупкава закуска без вина.

Варени яйца

Твърдо сварените яйца са удобни и пълни с протеини, витамини и минерали. Те са преносими и могат да се овкусяват с различни билки и подправки, за да добавят ароматен привкус.

Вегетариански пръчици с хумус

Нарежете цветни зеленчуци като моркови, краставици и чушки и ги потопете в хумус. Хумусът осигурява протеини от нахута и здравословни мазнини от зехтина, което го прави вкусна и питателна комбинация.

Печен нахут

Печеният нахут, който е хрупкава алтернатива на чипса, е фантастичен източник на протеини и фибри. Овкусете ги с любимите си подправки, като червен пипер или кимион, за вълнуващ прилив на вкус.

Вкусна закуска: Бъркани яйца със сирене и ароматен розмарин

Пуешки рулца

Навийте на руло парчета постно пуешко месо с краставица, авокадо или маруля за богата на протеини, нискокалорична закуска, която е богата и на витамини и минерали.

Протеиново смути

Смесете нискомаслено или растително мляко, лъжичка протеин на прах и няколко замразени плода, за да получите освежаващ и засищащ коктейл. Добавете любимите си вкусове, за да получите персонализирано лакомство.

Лодки от краставици със салата от риба тон

Издълбайте семките от половинките на краставиците и ги напълнете със салата от риба тон, приготвена от лек майонезен сос, консервирана риба тон и зеленчуци, нарязани на кубчета. Тази закуска е с малко калории и много протеини.

Бадеми

Шепа бадеми осигурява засищаща хрупкавост и доза протеини, здравословни мазнини и основни хранителни вещества. Само внимавайте за размера на порциите, тъй като те са калорични.

С тези здравословни високопротеинови и нискокалорични закуски в арсенала си можете да ограничите глада и да снабдите тялото си с необходимите хранителни вещества, като същевременно не изоставате от целите си за добро здраве. Не забравяйте да съчетавате закуските с много вода и да поддържате балансиран хранителен режим, за да си осигурите цялостно здраве и благополучие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com