Всичко, което е важно да знаете за разтегателните дивани

1548
Всичко, което е важно да знаете за разтегателните дивани
Снимка: iStock/Guliver

Всичко нужно за вашия релакс предлагат виртуалните платформи за продажба на мебели. Кои обаче са тези, които биха намерили широко приложение спрямо потребностите на всички членове от домакинството? Въпросът навярно вълнува и вас, което е обичайно щом сте решили да подобрите начина си на живот у дома. Изключителен интерес се оказва, че имат потенциалните купувачи към моделите разтегателни дивани, а защо това е така предстои да разкажем в днешната публикация. Само ще вметнем, че е препоръчително човек да подбира мебелите се разумно, което е в основата на това да получи онова, което заслужва.

Ключови аргументи за покупка на трансформираща се мека мебел

Не сте изненадани от това, че над 60 % от търсещите нова мека мебел имат едно основно изискване. То е фокусирано върху това дивана, който ще внеса в дома си да разполага с разтегателен механизъм. Същността на тази инвестиция не е случайна. Може би си мислите, че домакинството не разполага с достатъчно легла и някои от членовете се налага да спи на дивана? Всъщност нещата не стоят точно така, тъй като реално разтегателния механизъм е опция, която дава доста възможности да проявите гостоприемност спрямо приятели и близки, които са решили да останат да пренощуват в дома ви.

Да имаш едно наум при избиране на мека мебел с разтегателен механизъм е решение, с което наистина човек може да си гарантира повече спокойствие. А трансформацията на меката мебел в легло е шанс, който се приема с много добро око. Не само като вид домашна мебел бива избиран модела разтегателни дивани. Търговци отчитат интерес и от:

- Хотелиери, които предлагат настаняване за семейства с деца в апартамент с една спалня и всекидневна с разтегателен диван;

- Предприемачи с къщи за гости, където броя на хората, които могат да нощуват е оптимален;

- Офиси, в които често се налага да оставате до късно да работите, а дивана е възможност при натоварени моменти да си осигурите място за почивка.

Ето, че приложимостта на такъв вид мека мебел се оказва наистина решаваща за това да се оптимизира пространството, съветват и от този блог. Да се отнесем отговорно към пълноценната си почивка.

Видове разтегателни механизми

За да подберете онзи модел, който наистина би бил удачен спрямо вашите очаквания и желания е определящо да се запознаете с видовете разтегателни механизми, които подпомагат процеса на трансформиране. За да внесем яснота по въпроса ще разгледаме онези, които са дефинирани от потребителите като едни от най-лесните за манипулиране.

Сами можете да прецените дали да се фокусирате върху един или друг вариант съобразно спецификата на механизма и възможностите за опериране с него. Ето какви са предложенията на производителите:

- Пружинен механизъм

Въпреки, че това е един от най-евтините варианти то се оказва не толкова купуван. Легловата част се намира под основната седалка на меката мебел навита на руло. След премахване на меките възглавници се издърпва пружинната част и така се развива. Това е вариант, който се използва в краен случай и не се препоръчва за ежедневна употреба, тъй като е доста неудобен;

- Клик – клак

По-добра възможност, тъй като реално леглото се сформира от седалката и облегалката на дивана посредством клик-клак механизъм. Не бихме го определили като идеален, но в сравнение с пружинния е доста по-ефективен и способен да задоволи потребността от удобно място за сън;

- Ролков механизъм

Една от приоритетните алтернативи, тъй като на практика това е съвсем елементарен принцип, с който бързо превръщате дивана в легло. Интереса към такъв вид дивани е голям, защото са наистина здрави, стабилни и няма какво да се повреди или износи по механизма за трансформация.

Въпрос на ваши личен избор е типа на меката мебел и вида на разтегателния механизъм. Съвета на мебелисти е винаги да се водите от натовареността на обзавеждането при ежедневна експлоатация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com