За болки в ставите - ябълковият оцет е вашето спасение!

100366
За болки в ставите - ябълковият оцет е вашето спасение!
Снимка: iStock/Guliver

Болките, усещащи се в ставите, са много неприятни и силно пречат на справянето с работата в професионалните или домакинските задължения. При отделни хора такава болка се появява след дълъг работен ден и изчезва след добра почивка. Но този тип болка може да бъде и хронична, свързана със ставни заболявания от рода на артрита.

Ако изпитвате болки в ставите, тогава много добре знаете, че конвенционалните лекарства осигуряват само малко облекчение. Най-добрият начин за намаляване на болката и симптомите на артрит е като внесете промени в начина си на живот, наблягайки най-вече на диетата.

Д-р Габриел Нил обяснява следното. Болките в ставите представляват много сериозен проблем – особено, като се вземе предвид, че при някои хора такова състояние е хронично или даже чувстват симптоми на артрит, а това вече е много по-сложно и болезнено. Артритът е възпаление на ставите, което се простира в различни области на тялото, от врата до краката. Страдащите от артрит знаят, че конвенционалната медицина рядко успява да намали болките им – затова често се обръщат към алтернативни методи за решаване на проблема.

На първо място, трябва да помислите за промяна на начина си на живот и преразглеждане на хранителното меню. Има и някои ефективни начини за лечение на болки в ставите със средствата на народната медицина. Едно от тях е ябълковият оцет.

Първо, за начало можете да си направите компреси на ставите с ябълков оцет. Този прост метод е извънредно ефективен за спадане на болката. За целта разреждате 1 част ябълков оцет в 6 части топла вода и накисвате краката или ръцете си в този разтвор. Ако чувствате болки във врата или друга труднодостъпна част от тялото си, може да накиснете кърпа в разтвора и да я сложите върху проблемните зони.

Коя е билката чудо срещу ставни проблеми и болка

Може също така да комбинирате ябълков оцет със зехтин или кокосово масло. Тази смес се приготвя в съотношение 2 части оцет към 1 част масло и се нанася върху болезнените стави. След това оставете да въздейства известно време, за да облекчите болката. Редовното използване на този метод на лечение ще осигури значително отслабване на болката.

В допълнение, оцетът може да се прилага и като метод за предотвратяване на артрит. Всичко, което трябва да направите, е да смесите 250 мл вода или плодов сок с 3 с. л. оцет. Тази комбинация може да се прилага също директно върху болезнени, възпалени стави за облекчаване на дискомфорта и силната болка.

За най-добри резултати можете да пиете оцет, като го смесите със сок от череши. Консумирайте тази смес три пъти дневно, преди всяко основно хранене.

Освен фантастичните си ефекти при болезнени стави, ябълковият оцет осигурява и много други ползи. Той е силен антиокислител, който активизира процесите на детоксикация в организма.

Ето и някои други методи за ползване на ябълков оцет при ставни болки.

За разтриване. Смесвате 2 с. л. ябълков оцет с 1 с. л. зехтин, разбърквате добре и с тази смес намазвате болните стави. Редовното разтриване ще помогне за облекчаване на болката.

Като лечебна напитка. Разреждате 2 с. л. ябълков оцет в 200 мл вода или произволен плодов сок. Пийте така получената напитка преди хранене 3 пъти дневно.

Внимание! Статията предлага информация, а не медицински указания. По въпросите в нея търсете медик-специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Отделянето на белтък в урината е маркер за бъбречно увреждане

5 храни, които не се препоръчват за хора с хипертония

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Подути сливици - каква е причината и как трябва да се лекуват

Лекарите споделят за храна, която трябва незабавно да спрете да ядете, ако искате да сте здрави

Зодии, известни с това, че са много страстни

Неочакван страничен ефект от бързата загуба на тегло, за който не се говори

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Това е начинът за понижаване на кортизола без добавки

Защо този витамин е толкова важен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com