Няма основание за обявяване на грипна ваканция във Варна

15172
Няма основание за обявяване на грипна ваканция във Варна
Снимка: БГНЕС

Няма основание към момента за обявяване на грипна ваканция за учениците във Варненска област. Информацията съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование във Варна Венцеслава Генова.

На проведеното днес заседание на Комисията за борба с грипа и острите респираторни заболявания са обсъдени последните данни за заболеваемостта във Варненско. Преценено е, че ситуацията към момента е предепидемична, но не е за обявяване на грипна епидемия, тъй като заболеваемостта е под 200 на 10 000 души, информира Радио "Фокус".

Край на грипната ваканция в Бургас, грипната епидемия остава

Грипната епидемия остава в сила, но е отменена ваканцията за учениците. Това стана ясно след проведено заседание на Регионалния щаб за ...

В понеделник ще бъде проведено ново заседание на комисията, на което отново ще бъдат обсъдени данните и ще се прецени ситуацията.

Средната заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания сред учениците във всички 12 общини на Варненска област е между 11 – 12%. Всяко училище може само да решава дали да бъдат прекратени учебните занятия, ако броят на болните ученици надвиши 30%. Директорът на учебното заведение проследява процента на заболелите деца през деня и подава информацията в Регионалната здравна инспекция с искане да се предложи прекратяване на учебните занятия за няколко дни, след което предложението се съгласува. Информацията се предоставя на Регионалния инспекторат по образование и началникът подготвя доклад до министъра за издаване на заповед за спиране на учебния процес в даденото училище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com