Общински съветник във Варна ходатайства за застрояване на Фичоза

17348
Общински съветник във Варна ходатайства за застрояване на Фичоза
Снимка: БГНЕС

Застрояването на Черноморието е факт от много дълго време. Такъв е и случаят във варненската местност Фичоза, показан по Нова телевизия.

От варненска община твърдят, че няма как да кажат името на инвеститора. Оказва се, че Петър Николаев Липчев, общински съветник във Варна, е пълномощник на инвеститорите. Фирмите са „Андромеда” и „Ем Джи Тур”. Липчев е председател на Комисията за борба с корупцията към Общинския съвет. Той е представител на политическата организация „Промяна за Варна”. Липчев обаче влиза в Общинския съвет като член на партията на Веселин Марешки.

Кметът на Аспарухово не можел да отговаря за строеж в месността Фичоза

Сеч на дървета, ограда, укрепване на брега – всичко това се случва в месността Фичоза във Варненско. Оказва се, че във Facebook &...

Според Липчев ставало въпрос за инвестиции, които да укрепят брега. Имотът е придобит с покупко-продажба, твърди той. Нямам нищо общо с оградата и имота на Фичоза, заяви общинският съветник. Това там са чуждестранни инвеститори. Ако съм получил заплащане, съм го декларирал, ако не съм – не съм декларирал. Нормално е да помагаме на хората, обясни Липчев.

Нагло говорите, на вас колко Ви плащат за този репортаж, попита Липчев по адрес на репортера Боби Касиков. Защо в Аспарухово криеха документите с вашето име, отвърна Касиков.

Председателят на Общинския съвет във Варна Иван Луков обясни, че примерът на Липчев не се следва от всички 51 общински съветници. Луков каза, че в Комисията за борба с корупцията е имало само едно заседание от началото на мандата на този Общински съветник. Още утре ще свикам председателски съвет и ако има конфликт на интереси, трябва да се намеси Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ), заяви Луков. Ще поставим и въпроса Липчев да бъде сменен – на следващата сесия на Общинския съвет.

Луков е общински съветник от квотата на ГЕРБ. Той заяви, че не е съгласен с начина на управление на община „Аспарухово”. В местностите Фичоза и Прибой отпреди 15-20 години са връщани имоти на лица, живеещи в Турция, хвърли бомбата Луков.

Необикновена градина край Варна

Всичко налично и излязло от употреба се използва от рибарите от селището край местността Фичоза. Със стари автомобилни гуми те са ук...

Освен всичко друго, Липчев е бил в областната управа на Варна. Той е отговарял за стопанисването на държавни имоти във Варненско, включително с търгове. А областният управител се оправда, че имал да се грижи за 29 000 имота и във Фичоза нямало установена държавна собственост.

Случаят „Фичоза”

Сеч на дървета, ограда, укрепване на брега – всичко това се случва в месността Фичоза във Варненско. Оказва се, че във Facebook „строителят” е обяснил как може да си строи дори, с конкретни параметри.

След сигнал на „Господари на ефира” е направена проверка и кметът на район „Аспарухово” Йордан Николов посочи, че има нарушения. Няма как да се строи на 15 метра до варненския бряг, каза Николов. Кметът беше попитан как се правят огради, как се строят сгради, как се секат дървета, как се слага видеонаблюдение – как става държавна земя частен имот? Обърнете се към съответните институции, посъветва Николов. На архитектурния план този имот се намира на 100 метра от държавната земя. На документи има имот, има и държавна земя изключителна държавна собственост и след това е морето. Но наяве територията на изключителната държавна собственост всъщност е частният имот.

Шефът на службата за защита на природата подаде оставка

Часове след като Реформаторският блок поиска оставката на инж. Михаил Михайлов, директор на Дирекция "Национална служба за защита на пр...

Иначе вече оградата във Фичоза е премахната. А в Прибой се планира до 2030 година да има курортен комплекс, с 1000 легла повече, отколкото „Св. Св. Константин и Елена”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com