Във Варна 8-годишно момиче е спасено от удавяне

3906
Във Варна 8-годишно момиче е спасено от удавяне

8-годишно глухонямо момиче е спасено от удавяне на варненски плаж. Това съобщиха от ДКЦ 1 „Света Клементина”, който осигурява медицинското обслужване по плажовете.

Момичето е плажувало с близка жена. Флагът е бил зелен, но детето попада в дънна яма и нагълтало вода. Медиците са успяли бързо да го стабилизират и е изпратено в УМБАЛ „Света Марина” за допълнително наблюдение и лечение.

В Баку българка се класира на полуфиналите на 50 м гръб

Българката Бояна Томова се класира за полуфиналите на 50 метра гръб в състезанията по плуване на Европейските игри в Баку. Томова даде...

В петък  (14 август), на Варненския плаж се е давел 49-годишен мъж. Той влязъл в морето при зелен флаг да вади рапани, но към 11.00 часа между 7 и 8 пост започнал да вика за помощ. Пострадалият е престоял два часа във водата и направил хипертонична криза, като медиците са установили стойности на кръвното налягане 210/130. Поставен е веднага на системи за около час като са успели да нормализират кръвното му. Пострадалият е отказал хоспитализация в болница и е изпратен в дома му.

В неделя (16 август) на неохраняема зона в курорта „Св. Св. Константин и Елена” в 14.00 часа се е давело момиче на 17 години от Разград. За щастие, когато започва да маха от водата за помощ, го е видял спасител от последния пост „Сахара”, който го извадил от водата. Момичето е нагълтало доста вода и е било силно изплашено. Медиците веднага му прилагат пълна реанимация с поставяне на системи, включване на кислород и успяват да го стабилизират.

Водните инциденти продължават и през последните дни дори при спокойно море, но всички пострадали са спасени след бързата намеса на спасители и медицинските екипи от ДКЦ 1 „Света Клементина”, съобщи управителят на здравното заведение д-р Иван

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com