АБВ със собствена група в Общинския съвет на Велико Търново

9933
АБВ със собствена група в Общинския съвет на Велико Търново

ПП АБВ вече има собствена група от трима свои представители  в Общинския съвет на град Велико Търново. „Жителите на областния център, желаещи промяна в начина по който в България се прави политика, които искат откритост и прозрачност, ляво и социално отговорно управление,  вече имат свои представители в градския съвет на старопрестолния град“. Това обяви на 29 януари пред медиите във Велико Търново заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Той представи новоприсъединилата се към представителите на АБВ в местния Общински съвет Ваня Павлова.

Състоянието на Росица Янакиева остава тежко

Няма промяна в състоянието на зам.-председателя на парламента Росица Янакиева. Информацията съобщиха от съобщиха за "24 часа" от ВМА и...

Павлова е четвърта година общински съветник, избрана с листата на ДПС.

„ Чест и удоволствие за мен е, че съм приета в АБВ. От самото си начало партията отговаря на моите виждания за правене на политика. Пожелавам успех на себе си и на колегите“, обяви лаконично решението си пред журналисти Павлова.  

По закон, за да бъде обособена отделна група в общинския съвет в страната, са необходими поне 3-ма съветници. Общинският съвет във Велико Търново се състои от 37 представители на различни политически партии и коалиции. Със свои групи съветници са ГЕРБ, БСП, „Десните“ и АБВ.

След като Павлова напусна ДПС, партията е представена с един общински съветник в старопрестолния град.

Нинова за евентуална коалиция с АБВ: Рано е да се каже

Местните избори са различни. За всеки район има отделен модел. Това коментира депутатът от БСП-Лява България Корнелия Нинова. Тя не изр...

По думите на г-н Румен Петков в редиците на партия АБВ  само за шест месеца са се включили повече от 11 000 души. В страната функционират  800 клуба на АБВ, чиито общински организации до края на март трябва да надхвърлят 200.

„Хората виждат в местната власт инструмент за решаване на собствените им проблеми. Затова един от първите национални форуми, които ще инициираме, ще е с пряк адресат към местните избори“, посочи още заместник-председателят на АБВ Румен Петков. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com