Антиспин кампания започва във Велико Търново

8214
Антиспин кампания започва във Велико Търново

Регионална Антиспин кампания започва Регионалната здравна инспекция във Велико Търново съвместно с неправителствени организации и Младежки дом. Това информира д-р Ани Ангелова, главен експерт Дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето” в РЗИ-Велико Търново, предаде Фокус.

Ще бъде организирана информационна акция в центъра на Велико Търново на 1 декември от 12.00 часа пред Факултета по изобразителни изкуства. Ще има общоградска ученическа дискусия,която ще се проведе от 14.00 часа в зала 300 в Младежки дом – Велико Търново. В нея ще се включат екипи от ученици и учители от всички училища в града. ''Те ще направят презентации по актуални теми във всички здравни и социални аспекти на проблема СПИН и ще дискутират по същата тема. Освен това, във всички училища в община Велико Търново ще има локални антиспин кампании. Те ще се проведат в Златарица, Павликени, Лясковец, в Горна Оряховица ще има общоградска кампания'', посочи д-р Ангелова. По време на всички мероприятия ще се разпространяват червени лентички и презервативи.

Великотърновско училище е единственото в България, където се изучава индонезийски език

Идеята в СОУ „Вела Благоева” във Велико Търново да се изучава индонезийски език се е появила в началото на 2014 г., когато ...

От началото на миналия месец тече и образователна дейност във връзка с 1 декември. Ще се провеждат обучения също така и с деца, ученици и персонал от институции за настаняване на лица, лишени от родителска грижа, кризисни центрове, SOS младежки общежития, центрове за настаняване от семеен тип и други.

Във връзка със седмицата за безплатно консултиране и изследване за СПИН стартира и изследване на различни места и институции на територията на област Велико Търново – ОД на МВР-Велико Търново, в Стопанска академия в Свищов. През това време Кабинетът за безплатно консултиране и изследване за СПИН в РЗИ-Велико Търново ще продължава своята работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com