X
 
 

Млади музикални таланти и педагози от Велико Търново помогнаха в битката за живот на Никол Владкова

3182 0
Млади музикални таланти и педагози от Велико Търново помогнаха в битката за живот на Никол Владкова
Снимка: Стела Тошкова/Велико Търново
Благотворителна продукция под надслов „С музика от сърце подаваме ръка“ в подкрепа на Никол Владкова се проведе на 11 юни 2019 г. в гостоприемния клуб "Плей" във Велико Търново. Никол е осемнадесетгодишно момиче от нашия град, което се бори с рядко и животозастрашаващо заболяване. Лечението й е финансово непосилно за нейното семейство.

В инициативата взеха участие шест талантливи малки музиканти, възпитаници на СУ "Емилиян Станев" и техните педагози. Обединени около благородната кауза, те показаха, че любовта към музиката не просто създава инструменталисти, а възпитава стойностни човешки качества като добронамереност, милосърдие, отзивчивост и чистосърдечност.  Стела Тошкова - водеща на събитието и подкрепящ родител, заяви: „Именно готовността да подадат ръка и желанието да помогнат превръща нашите малки музиканти в големи хора.“ и допълни „Помнете, в трудни моменти, и малкото има значение.“.

Музикалните таланти от класа по пиано на г-жа Мануела Халваджиева и от класа по флейта на г-жа Маргарита Мочукова изпълниха прекрасно избраните музикални произведения.

Четвъртоклсничката Десислава Добрева носи музиката в себе си. Сияещата и непринудена, изключително прецизна и отдадена на флейтата, Деси изсвири „Смелият ездач“ на Роберт Шуман и „Рагтайм“ на Скот Джоплин в съпровод на пиано от г-жа Халваджиева, и „Танц на селянина“ от Джил с г-жа Мочукова и г-жа Халваджиева.

Ангелика Любомирова завладява музикални сцени със своя неподражаем глас. С цялата си феерия Анджи показа завидни умения с флейтата, изпълнявайки „До, ре, ми, фа“ на Страйбог, „Дунавски вълни“ от Иванович, в акомпанимент на пиано от Мануела Халваджиева.

Атанас Стоев е артистичен и забавен, любознателен и мъдър. Четвъртокласникът представи „Сицилиански танц“ от Роберт Шуман, „Хоро“ от Веселин Стоянов, „Блус“ от Емонтс и „Хабанера“ от операта „Кармен“ на Жорж Бизе.

Даная Бенкова е вулкан от емоции и експресивност, и подобно на древногръцката митология, посипана със златен дъжд. В дует с г-жа Мочукова тя изпълни „Всички бисери“ от Жорж Бизе. Корепетира г-жа Халваджиева. Прозвуча и „Por una Cabeza“ от Карлос Гардел, в изпълнение с г-жа Халваджиева.

Дара Джанабетска е нежна, обичлива и чувствена. С много трепет и желание тя изсвири „Валс“ от Парашкев Хаджиев, „Дядо Мраз“ от Роберт Шуман и любимото си произведение „Малкото негърче“ от Клод Дебюси.

Десислава Ангелова е мила, изтънчена и очарователна. В нейно изпълнение прозвучаха „Баба Яга“ на Чайковски, „Песен“ от Веселин Стоянов и „Буги-Вуги“ от Емонтс.

В дует Даная Бенкова и Десислава Добрева изпълниха на флейта танцова сюита от операта „Кармен“ на Жорж Бизе.

Със своята музика, пианистите на г-жа Халваджиева и флейтистите на г-жа Мочукова спечелиха сърцата на публиката. Благодарение на вълнуващите им изпълнения и щедростта на зрителите за Никол бяха събрани 585 лева. Средствата от дарителницата бяха предоставени в помощ на битката за живот на търновското момиче, което се лекува в чужбина.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 5 потребители