Филиалът на Русенския университет във Видин разкрива нова специалност

784
Филиалът на Русенския университет във Видин разкрива нова специалност
Снимка: община Видин

Административният директор на Филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев“ във Видин Момчил Станков представи новата специалност „Начална и предучилищна педагогика“, по която студентите ще се обучават през академичната 2019/2020 година. На специална пресконференция той заяви, че по закон 50 % от отпуснатите бройки могат да бъдат заети от ученици, които са се явили на предварителните изпити, които се провеждат в момента, а останалите две свободни дати за тях са 6 и 20 април. 6 юли е датата на редовната сесия на кандидатстудентския изпит.

„Хубавата новина е разкриването на новата специалност. До края на седмицата ще имаме разрешението за нейното стартиране. Квотата за нея е 20 бройки. Това е едно добро начало да се развиваме в по-широк спектър“ – каза административният директор и подчерта, че Русенският  университет се стреми да отговори на нуждите от различни кадри в региона.

Кметът Огнян Ценков коментира, че ВУЗ-ът във Видин се развива добре и броят на студентите продължава да расте: “Това е следствие от високото качество на обучение и разнообразните специалности, които младите хора могат да избират. В момента във Филиала учат 435 студенти. Миналата година бяха въведени и магистърски програми. Разкриването на висше учебно заведение в нашия град е невероятна възможност за развитие на Видинския край, за задържането и привличането на млади хора не само от региона, но и от цялата страна, както и от съседните държави Сърбия и Румъния. Призовавам всички, които имат намерение да продължат образованието си във висши училища, да изберат нашия филиал!“

Ценков обеща, че общината ще продължи да подкрепя Филиала и студентите, обучаващи се в него, със средства от бюджета на Общината за изплащането на семестриални такси, съгласно правилата, изготвени през първата академична година. Кметът отбеляза, че едно от потвържденията за правилната посока на развитие на Филиала е високата оценка от акредитацията, която той получи през 2018 година – 9,42.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com