Кметът на Община Видин почете празника Трифон Зарезан

2329
Кметът на Община Видин почете празника Трифон Зарезан
Снимка: Община Варна/Facebook

Кметът на Видин посрещна светлия празник Трифон Зарезан като гост на тържеството на лозов масив между видинските села Гомотарци и Кошава, организирано от "Бонония Естейт" ООД. На него присъстваха и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, народният представител Росен Живков, областният управител на Видин Албена Георгиева, заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков, много гости, служители и работници на фирмата, жители на двете селища.

Празникът започна с народни хора, музика и песни, след което бе отслужен тържествен водосвет, за да се радват стопаните на богата реколта. Кметът Огнян Ценков отбеляза, че за него е чест за поредна година да присъства на този хубав български празник.

Честит Трифон Зарезан!

На 14 февруари празнуваме Трифон Зарезан или Деня на лозаря - традиционен български народен празник в чест на Свети Трифон, лозата и ви...

"Искам да поздравя сърдечно собствениците на "Бонония Естейт" Ангел и Ивайло Йотови за техните усилия да инвестират в този плодороден район на територията на Община Видин и развиват успешно лозарството и винопроизводството. Да им благодаря за това, че осигуряват не само работа на местното население, но и създават много добри условия за обучение и развитие на своите специалисти и работници. Ние работим повече от три години в едно много добро сътрудничество и се нуждаем от такива напредничави хора. Винаги съм подкрепял иновативните идеи, които са в полза на всички жители", каза той. И посочи конкретни примери – съдействието от страна на фирмата, която със собствени средства изгражда пътната връзка по желание на хората от село Гомотарци, за да се изведе земеделската техника извън населеното място; изграждането на винарната и целия комплекс в село Кошава пък среща подкрепа от страна на местната и държавната власт.

Ценков изрази увереността си в успешното взаимодействие и занапред, за да продължи развитието на лозарството и винопроизводството в региона: "Пожелавам на собствениците на фирмата и на целия колектив да са здрави, да имат нови успехи и постигат отлични резултати. Нека Трифон Зарезан донесе настроение на всички и постави началото на една благодатна и ползотворна година. Честит празник!".

Старт на традиционния ритуал по зарязване на лозята дадоха Огнян Ценков и Ангел Йотов. Видинският кмет отряза лозовите пръчки, като нарече да е изобилна годината, да има много и здраво грозде и хубаво вино.

"Бонония естейт" ООД обработва над 1 300 дка лозови насаждения в района на селата Гомотарци и Кошава. Вината, които произвежда фирмата, добиват все по-голяма популярност и намират добър прием на вътрешния и международен пазар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com