Ледена пързалка във Видин радва малки и големи

2774
Ледена пързалка във Видин радва малки и големи
Снимка: община Видин

Зимната атракция, която се намира на площад „Бдинци“, заработи от днес. Специални гости на празника бяха малките възпитанички на Спортен клуб „Ледени искри“, които представиха кратка програма и впечатлиха присъстващите със своята грациозност и елегантност. Сред аплодиращите леденото шоу бяха и заместник-кметовете на Община Видин Борислава Борисова, Цветомира Илиева, Десислава Тодорова и Светослав Скорчев, председателят на Общинския съвет Генади Велков и др.

Заместник-кметът Борисова приветства жителите на Видин, дошли на откриването на съоръжението. „Радвам се, че изпълнихме поредния ангажимент от управленската програма на кмета д-р Цветан Ценков. Убедена съм, че пързалката сбъдна много детски мечти и ще бъде чудесно забавление за младите хора в нашия град, а и за по-възрастните“, сподели тя. И подчерта, че съоръжението отговаря на всички изисквания на ЕС за безопасност, като призова ползването му да става при спазване на противоепидемичните мерки и на утвърдените правила.

Новата пързалка се стопанисва от Община Видин и ще радва любителите на зимните забавления чак до края на февруари 2021 г. Тя е с естествен лед и ще работи всеки ден от 12:00 ч. до 21:00 часа (при температура под плюс 15 градуса), с график от половинчасови сесии с 30-минутна пауза помежду им за извършване на задължителната профилактика. Цената на услугата за една сесия е: за възрастни – 5 лв.; за деца и ученици – 3 лв.; за ползване на помощно средство – 1 лв.

Съоръжението, което е с размери 300 кв. м и максимален капацитет 60 души, може да се използва както от деца, така и от възрастни. Кънките за пързаляне се предоставят по номера, след получаване на касов бон и се връщат само на обозначеното място, като преди това бъдат почистени с предоставените за целта четки. Разрешено е пързалянето и със собствени кънки.

Пързалката е предназначена за физическа активност, а не за фигурно пързаляне. След всяко връщане кънките ще бъдат дезинфекцирани. Ползването й става при спазване на противоепидемичните мерки. За целта е поставена маркировка, така че хората да са на необходимата дистанция един от друг, докато изчакват реда си за получаване на касов бон. Правилата и графикът са разположени на видно място върху касата, красиво изрисувана от видинската художничка Теодора Обретенова. Инструктори, работещи на смени, ще следят за спазването на правилата, за безопасността на пързалящите се и ще помагат на тези от тях, които за първи път се качват на леда.

Първите две сесии след официалното откриване на ледената пързалка бяха безплатен подарък от Община Видин за най-нетърпеливите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Затвориха крепостта "Баба Вида" във Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com