Обстановката във Видинско се нормализира

12965
Обстановката във Видинско се нормализира
Снимка: Gettyimages

Обстановката във Видин вече се нормализира, след като вятър със сила над 50 км/час беше измерен в Северозападна България тази сутрин. Очакваше се пикът на силата му да бъде около обяд.

Той е бил около 7.30 часа, когато вятърът е духал с около 50 км/ч. Засега по-силен остава вятърът в Ново село - 9 м/сек. В останалите области в Северозападна България вътърът е по-силен, информира БНР.

Заради силен вятър в област Видин е обявен жълт код

Жълт код заради силен вятър е обявен в област Видин, съобщиха от Радио Фокус. Жълт код означава, че времето е потенциално опасно. ...

Във Враца е измерен вятър със сила от 7 м/сек., но с пулсации до 17 м/сек. В Монтана вятърът е 5 м/сек. стигащ, обаче и до пулсации 20 м/сек. В Лом измерената сила на вятъра е 14 м/сек, а в Оряхово 17 м/сек.

Тенденцията е вятърът да отслабва и привечер да стихне. Иначе, въпреки жълтият код за силен вятър, обстановката в област Видин е спокойна. Няма сигнали за пострадали хора, закъсали автомобили, затворени пътища или нарушено електроснабдяване на населените места в региона.

Продължава да се понижава нивото на река Дунав в българския участък, съобщиха междувременно от Хидрометеорологичната станция при Ново село. Там понижението за последното денонощие е с 64 см и измереното ниво е 221 см, при Видин водният стоеж е 320 см, понижението е с 52 см.

Нивото на реката край Лом е 335 см, спадът е 42 см. Край Оряхово нивото също се е понижило с 24 см, а водният стоеж е 242 см. До края на българския участък също се регистрира спад в нивото на реката, като стойностите са от 4 до 14 см. Температурата на водата е 3,8 градуса край Ново село.

Силен вятър затвори пристанище Варна

Пристанище Варна е затворено за всички кораби заради силен вятър, съобщиха от Координационния център на порта. Вълнението в района на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com