Супервизия по проект „Грижа в дома в община Видин“

2490
Супервизия по проект „Грижа в дома в община Видин“
Снимка: Община Видин

Супервизия по проект „Грижа в дома в община Видин“. Във връзка с реализиране на дейностите по проекта днес се проведе супервизия на наетите домашни помощници и медицински лица – над 60 лица. Експерти психолози предоставиха информация за добри практики за работа с уязвими групи и отговориха на поставените въпроси. Целта на днешната проява е да се подобри качеството на предоставяните услуги.

Събитието бе открито от заместник-кметът Борислава Борисова. „Проектът е продължение на „Патронажна грижа и Патронажна грижа +“, изпълнявани от Община Видин, в рамките на които над 250 лица от уязвими групи получиха подкрепа. Основната цел на проекта е да продължи осигуряването на подкрепа в домашна среда за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания, като по този начин се защитава обществения интерес и се отговаря на нуждите на населението“, каза Борисова.

 

По проекта се осигурява грижа в домашна среда на 353 лица. Предлаганите услуги са следните: предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания; доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, както и осигуряване на транспорт на персонала, предоставящ услугите, от/до домовете на лицата; заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите); предоставяне на лицата от целевата група на информация относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации с психолог, диетолог и други специалисти при необходимост.

„Община Видин продължава активно да развива социалната си политика и да търси възможности за подкрепа на хората от уязвимите групи. Настоящият проект е поредното доказателство за това“, подчерта заместник-кметът.

Проект „Грижа в дома в община Видин“ се изпълнява по процедура BG05SFPR002-2.001 „Грижа в дома“, финансирана от Европейски социален фонд плюс, чрез Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. Общата стойност на отпуснатите финансови средства е в размер на 1 608 381.46 лв., а проектните дейности са за период от 13 месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com