Закритата лекоатлетическа писта във Видин е готова да отвори врати след ремонта

2734
Закритата лекоатлетическа писта във Видин е готова да отвори врати след ремонта
Снимка: Община Видин

Приключиха дейностите по проект „Основен ремонт на закрита лекоатлетическа писта – град Видин“, който се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта за над 700 000 лв. Модерното съоръжение вече предлага прекрасни условия за тренировки и провеждане на състезания не само на областно и национално ниво, но и с международно участие. „Общината успя да реализира една своя идея - да обнови и реновира закритата лекоатлетическа писта. Децата на Видин заслужават това. Тук спортуват над 100 деца и младежи, организират се редица спортни състезания. Но с новата си визия и възможности за тренировки закритата писта ще се превърне в още по-привлекателно място и ще бъде предпочитано спортно съоръжение“ – заяви заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, която днес отиде на място, за да се запознае с резултата от извършените дейности. Тя изказа благодарност на Министерството на младежта и спорта за оказаното доверие и за финансовата подкрепа, както и на колегите от общинската администрация за усилията и труда проектът да бъде осъществен. Борисова изрази задоволството си, че обновеното спортно съоръжение е единственото в страната от този род със синя настилка.

Директорът на Общинското предприятие „Спортни имоти“ Юлиян Иванов обясни, че са извършени ремонтни дейности на покрива и фасадата, поставена е цялостна нова настилка, ремонтирани са съблекалните, санитарните помещения, коридорите и фитнес центъра, подменени са изцяло водопроводната и електрическата инсталации. „Надявам се, че направеното ще се пази и ще привлече още много деца да спортуват“ – каза той.

Старшият треньор на СК „Радуканови“ Мирослав Радуканов отбеляза, че на лекоатлетическата писта не е правен ремонт повече от 50 години, но въпреки лошите условия клубът им е съумял да постигне редица успехи, да завоюва шампионски титли и медали от национални турнири и международни състезания. „Това също е една от причините да се стигне до реализацията на проекта. Освен нашия клуб, има още два клуба - по лека атлетика и по футбол, които ползват базата. Надявам се, че още повече деца ще дойдат да тренират и да можем с целенасочен тренировъчен процес и с участие в състезания да ги запалим по спорта, не само по леката атлетика“ – каза той. И съобщи, че в близко време предстоят много активности, като само след седмица ще се проведат ученическите игри, а през месец април, съвместно с Община Видин и с Българската федерация по лека атлетика се ще се организират значими спортни мероприятия като традиционния турнир „Дортикум“ (на 21.04), националния турнир „А1 атлетика за младежи 2023“ (на 22.04) и Видин Рън (на 23.04), за който очакванията са също да стане традиционен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com