Започват безплатните летни занимания за деца и младежи във Видин

2563
Започват безплатните летни занимания за деца и младежи във Видин
Снимка: Община Видин

След като в началото на месец юни Община Видин обяви старта на три нови летни програми, на пресконференция днес заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова и служители в отдел „Хуманитарни дейности“ представиха информация за постигнатия напредък. „Преди броени дни официално настъпи астрономическото лято, започна и лятната ваканция за по-голяма част от учениците, а с това – и нашата лятна програма за деца и младежи“, обяви Борисова.

„Преди около месец представихме лятната програма на Общината и можем да отчетем, че началото е доста успешно. Имаме вече записани 30 доброволци в доброволческата програма, като част от тях се включиха активно в организацията и провеждането на Summer Vibes Festival“, посочи заместник-кметът. Каква ще е следващата инициатива, в която доброволците ще могат да участват, съобщи Иванела Илиева, специалист „Етническа и интеграционна политика и вероизповедания“. „Идеята е да реновираме зеленчуковия пазар в кв. „Химик“, за да стане едно по-приветливо и приятно място както за хората, които развиват търговска дейност там, така и за тези, които пазаруват плодове и зеленчуци“, обясни Иванела Илиева, като изрази надежда, че на 8 юли доброволците отново ще се включат активно в тази акция. „Целта на програмата е да възпитаваме децата към труд, да ги приучваме към опазване на всичко красиво, което е създадено около нас“, подчерта заместник-кметът Борисова.

Незабравим Джулай морнинг във Видин (СНИМКИ)

Десетки видинчани посрещнаха изгрева днес на плажа на средновековния замък „Баба Вида“. Няколко часа по-рано жителите и гос...

Тя съобщи, че от понеделник (5 юли) започва и втората програма – лятната занималня за деца и младежи. Заместник-кметът обясни, че при избора на конкретни занимания са взети под внимание желанията на видинските деца и младежи, както и какви клубни форми и школи предлагат други институции и организации. „Спряхме се на следните занимания – фотография, плажен волейбол, плажен тенис, китара и брейк“, обясни Борислава Борисова.

Цветелина Красимирова, младши експерт „Младежки дейности, спорт и НПО“, уточни, че конкретните активности са подбрани след проведено онлайн анкетно проучване. „Вече е направен и график за заниманията. Важно е да уточня, че те са отворени за всички – няма значение дали някой е попълнил анкетна карта или не, всички могат да се включат в заниманията, които са абсолютно безплатни“, подчерта Цветелина Красимирова. Тя представи менторите, които също взеха участие в пресконференцията.

Георги Георгиев се занимава от 15 години активно с брейк, като заедно с формацията Shadow Crew има множество участия в цялата страна, а и в чужбина. Той очаква видинските деца и младежи на сцената на Художествената галерия всеки вторник и сряда от 19 до 21 часа, за да танцуват заедно брейк.

Кирил Василев ще води заниманията по китара. Той вече десет години обучава деца и смята, че учейки се да свирят на китара, децата не само се забавляват много, но и разширяват своя музикален кръгозор. Кирил Василев ще очаква всички желаещи в понеделник и четвъртък от 16 до 18 часа на втория етаж в Младежки дом – Видин.

Кметът на Видин: Общината е спазила всички законови изисквания по проекта за Синагогата

Темата за изпълнението на дългоочаквания проект за реставрация на видинската Синагога беше дискутирана на проведеното днес извънредно з...

Студентката трети курс „Медии и журналистика“ в УНСС Антонина Лозанова ще е ментор в курса по фотография. Младата видинчанка наскоро е завършила операторската школа към НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, а в последните пет години активно се занимава с фотография като основен и втори фотограф на семейни тържества. Тя призовава всички желаещи, дори и тези, които досега не са хващали фотоапарат, да се включат, за да изучат тайните на изкуството фотография и да погледнат Видин по един нов начин. Заниманията по фотография ще бъдат вторник и четвъртък от 10:30 ч. до 12:30 ч. в БиблиоПощата.

Антон Иванов ще ръководи заниманията по плажен волейбол. Той в продължение на доста години е бил състезател по волейбол, като първо тренира при Румен Груев, след това – при Снежанка Гечева. Като студент е част от отбора по волейбол на Варненския свободен университет, бил е и състезател на „Черноморец“ – Бяла. От тази година Антон е състезател в професионални турнири по плажен волейбол. Той ще провежда занимания във вторник и четвъртък от 18 до 20 ч. на плажа до крепостта „Баба Вида“.

Това лято видинските деца и младежи ще имат възможност да се включат в нов за нашия град спорт – плажен тенис. Заниманията ще се провеждат всеки понеделник и сряда от 18 до 20 часа на плажа до „Баба Вида“, под ръководството на Пламен Йонков, който е завършил Националната спортна академия.

По отношение на третата програма – платен стаж в Община Видин, вече е определена длъжността, на която ще бъдат назначени 20 стажанти – тя е служител почистване и озеленяване на паркове, съобщи заместник-кметът Борисова. На 5 юли на интернет страницата на Общината ще бъде публикувано заявлението за кандидатстване, както и длъжностната характеристика, с която всички заинтересовани ще могат да се запознаят. Ако кандидатите са непълнолетни, необходимо е да има и съгласие на техните родители. Детайли относно конкретните срокове съобщи Силвана Сюлейман, главен експерт „Култура и изкуства“ в Общината: „Кандидатстването ще стартира на 12 юли, а стажовете – от 1 август. След като обсъдихме внимателно, взехме решение младежите, които са се записали като доброволци към момента на подаване на документи за платения стаж, да имат предимство пред всички останали. Това е едно поощрение към тези млади хора, които с голямо желание се включиха в доброволческата програма“.

Над 900 находки са открити край с. Синаговци при археологическото проучване по трасето на Видин - Ружинци (СНИМКИ)

Четири некропола и около 900 находки са открити до момента край село Синаговци при спасителни археологически проучвания по трасето на п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com