10 причини да (не) гледате Световното по футбол

9792
10 причини да (не) гледате Световното по футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

14-ти юни. Денят, в който започва Световното първенство. Немислима радост за едни, тотална мъка за други – това е най-значимият спортен форум на планетата. Толкова голямо е влиянието му, че даже бие Олимпиадата – а уж там се събират всички важни, интересни и не чак толкова важни и интересни спортове.

Да гледаме ли обаче световното? Или да не гледаме? Или да гледаме и да не гледаме? Или да ритнем ... телевизора. Ето ви няколко причини в шизофреничен стил защо да (не) гледаме случващото се на футболните терени в Русия.

1. Защото я няма България. Екстра – нашите тюфлеци само щяха да ни резилят. Ама са си нашите тюфлеци.

2. Заради жените. Много мразят футбол. По принцип де. Сигурно се крие във вродената им способност да не са на едно мнение – как да подкрепят само един отбор? Обаче обичат футболисти - и само като чуеш, че любими са им Меси и Роналдо едновременно, може и да се навиеш да им покажеш някой трик с топката - ясно е, че няма нужда да се пънеш на шах!

3. Заради агресивно-бесните фенове. Агресията е винаги отблъскваща, освен в случаите, когато е наложителна! Като видиш съдия, как да не е наложително? Обаче е и грозно ...

4. Заради футболистите! Некадърни са – за да ритат една топка накриво, колко вземат, а? Пробвай тогава ти, като толкова можеш от дивана!

5. Защото си млад! Какво ще се занимаваш да зяпаш 22-ма да гонят една топка, вместо да им дадат по една на всеки – можеш да гониш мацки. Обаче пък мацки винаги можеш да гониш, а световното е веднъж на четири години!

6. Защото си стар! Еххх, футболистите какви бяха едно време, сега са разглезени богатшчета. Тичат обаче повече, не може да им се отрече. Пък и заради световното дойде ред на резачка за "Откраднат живот"!

7. Защото няма да играе Италия. От 1958 година не се беше случвало! Един съдийски отбор по-малко!

8. Защото ще играе Англия! Тук няма какво да кажа, без Англия не е световно. Кой ще чакаме да отпадне по най-тъпо трагичния начин?

9. Защото ще играят в Русия! Откога соросоидите и джендърите заразбираха от футбол? Откакто рубладжиите могат да играят друго, освен хокей.

10. Светът е футбол, а футболът не е игра на живот и смърт - много повече е! Аман от клишета - войната в Сирия, лъжите на Путин, простотиите и мошеничествата на Тръмп, както и мъдростите на Бойко Борисов спряха ли? Не спряха, ама повече се търпят!

Избрахте ли си какво да правите? Ако ви е трябвало да четете този текст, за да решите, значи нещата много не са наред. Затова - хвърляйте по едно око, но не много силно, да не го счупите - иначе как ще гледате или четете?

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com