Как арестът на Борисов се оказа комунизъм, нацизъм и битово нарушение по ракиено време

8388
Как арестът на Борисов се оказа комунизъм, нацизъм и битово нарушение по ракиено време
Снимка: БГНЕС

Несправедливо зрителите на "Ергенът" протестираха, че са им спрели глуповатото предаване и че не са получили вечерната риалити упойка, без която трудно се заспива. Арестът на Бойко Борисов бе толкова изпипан като развлекателен формат, че не би могъл да бъде засенчен.  

Кога иначе може да видиш Тома Биков да говори бесен за "оная дамаджана" в МВР и "онзи смешник" Кирил Петков, подал войнствено глава от амбразурата пред Банкя? Оказа се обаче, че Биков е гадател, защото преди да получи катарзис и да влезе в ГЕРБ, свети Тома пророк първи прогнозира, че Борисов ще се озове зад решетките. Излишно бе обвиняван през годините -  винаги е знаел какво предстои и не е изневерил на точната преценка. 

Продължаваме нататък - Вежди Рашидов. Вежди Рашидов се появи и репортерката му зададе следния въпрос - "Вас кой ви доведе тук?". Трябва да признаем - много справедлив, уместен въпрос. Вежди отговори така, сякаш въпросът е дали трябва да е пред къщата в Банкя. А не същината на питането: че в 9-10 часа вечерта репортерката правилно заподозря, че може би не би могъл да се справи с пристигането си сам. 

Нататък: кипяща алхимия между протест срещу нацизъм и комунизъм. Половината ГЕРБ видя в ареста на Борисов комунистическа репресия, а други, както заяви Даниел Митов, проговориха за Гестапо. Това е исторически прецедент: да те репресира НКВД и Гестапо по едно и също време е трагическа съдба, която и най-големите страдалци на режимите не са преживявали. 

Любимият аргумент на елита на ГЕРБ: че арестът на Борисов е репресия, защото е "по-това време на денонощието". Тоест 21.00 часа, по ракиено време, какво толкова спешно има и защо в тъмен и непрогледен час набутвате в патрулка горкия човек? Но човек се пита, кой все пак е удобният момент за арест, за да не е репресия? Между 14.00 и 16.00 часа също не става - репресивен следобед. Заподозреният може да бъде неприятно събуден и стреснат. Може да е в онова особено състояние, което никой от нас не познава: когато сънуваш кюлчета злато и като се събудиш, имаш кюлчета злато. Колко могат да се похвалят с подобен еквилибриум между фантастичния копнеж на блуждаещия сън и чекмеджийската им материализация наяве? Не може в такъв час човек да се арестува. Не може. 

За финал: твърди се, че арестуването на Бойко Борисов служи за "отвличане на вниманието". Като изключим отвличането на вниманието от "Ергенът" обаче, все пак бих попитал: значи арестуването на доскорошен министър-председател, управлявал повече от десет години, замесен във всички скандали, които реалността може, а въображението не може, отвлича вниманието? 

Дано все подобни неща да ни разфокусират.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com