X
 
 

Какво ще дават по телевизията на БСП?

БСП отдавна жадува за собствена телевизия, вероятно защото прогърмяват заветите на миналото, когато партията все пак си имаше цял-целеничък национален ефир. И ето, скоро в цялото телевизионно разнообразие, от което нямате нужда, ще има още една телевизия, от която няма да имате нужда. Нека предложим няколко идеи към програмния директор.

06.00: Събуждане със звук от мотора на Сергей Станишев 

Нима посмяхте да забравите за всички тези години за рокерските заложби на този човек? Няма кукуригащи петлета, мелодии за разсънване и прочие работи. Оказа се, че моторът на Сергей Станишев е бил записан по време на един събор на Бузлуджа от 2008-а, звукът е съхранен и сега ще се използва, за да те изтръгне бързо-бързо от дълбок сън и да си плюеш в пазвата, че не е, както ти се стори най-напред, просто неврологичен брум в главата ти, предшестващ инсулт рано сутрин, а верно трябва да се става - зове те ревът на двигателя.

06.30: Ние сме на всеки километър 

Вие трябва да си припомните този шедьовър, вместо да гледате родоотстъпнически "Игра на тронове" и "Breaking Bad". От телевизията все пак - научихме от сигурни източници - твърдят, че ще върнат изтритото от БКП име на Георги Марков сред сценаристите, понеже тия работи не са хубави за една вече модерна партия.

07.15: Разследване на Елена Йончева 

Почва се директно с разследване на Елена Йончева. Нема време за сутрешен блок. Разследването е как през 1986-та Бойко Борисов казал на Тодор Живков "евалата бай Тошо", а бай Тошо го потупал по рамото и както Цар Лъв рекъл на малкия: Един ден всичко това ще е твое.

07.30: Корнелия Нинова говори за демокрацията 

Вече е един хубав, удобен час да се говори за демокрацията. Казва се, че тя ни е отнела много, след това се допълва, че Народният съд не е нещо кой знае какво. Уважаемите зрители се побъркват от радост (изчислено е просто, че вероятността да имаш роднина, убит от Народния съд е много по-малка, отколкото да нямаш) и не разбират разликата между правоверна носталгия и плосък данък.

09.00: Дискусионно студио с А. Симов

Четири часа дискусия. Вади се нож на хиляди умрели кучета и за пореден път се разцепват, разбиват, унищожават и размазват десни партии с не повече от 1 % подкрепа - класическо занимание.

13.00: Разследване на Елена Йончева

Пак стана време за тая работа. Разследването е за това как през 2005-та Сакскобургготски казал на Борисов...И тъй нататък.

14.00: Комисия за закриване на досиетата

Заседава парапарламентарна комисия за закриване на досиетата, чиято цел е да даде на всеки доносник право на изява, в която да се защити и да каже, че "такива са били времената". Накрая се повдигат рамене и се казва, че да, такива бяха времената.

Такива бяха времената.

15:00: Съзерцаване на чинията на Бузлуджа

Чинията на Бузлуджа в далечен и непроменлив кадър, гледаш я един час в особена визуална хипноза.

16:00: Дискусионно студио с А. Симов

Нови четири часа. Този път темата са "умните и красивите". Тезата е, че умните и красивите не обръщат внимание на бедните и грозните и са неспособни да предизвикат онзи обществен тласък, който трябва да предизвикат. Който е умен и красив ходи само по жълтите павета и взема пари от американците, което го прави още по-умен и още по-красив. Но той, твърди се в студиото, всъщност е тъп и грозен. Накратко е това. Но надълго е по-интересно: гледайте!

20:00: Ние сме на всеки километър

Все пак, с наредба на съвета на директорите, е взето решение като цяло да се изтрие името на Георги Марков от списъка на сценаристите, понеже така и така е било изтрито, по-добре тъй да си остане.

21:00: Връщане на червени куфарчета

В студиото един след друг влизат различни познати фигури, които връщат червени куфарчета. В куфарчетата няма нищо, но самото куфарче трябва да се върне, те не са такива хора да крадат ей тъй просто.

23:00: Михаил Миков говори странни неща

Просто Михаил Миков говори странни неща.

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 4 потребители