Не "Борисов - 3", а "Томислав - 1"!

7157
Не "Борисов - 3", а "Томислав - 1"!
Снимка: БГНЕС

Малко нахално и определено неинтелигентно прозвуча предложението - а то си беше даже ултиматум - на председателя на НФСБ и понастоящем съпредседател на т. нар. "Обединени патриоти" Валери Симеонов да не се отива на избори, а ГЕРБ да състави ново правителство в рамките на 43-тия парламент, на което обаче - задължително! - начело да не е Бойко Борисов! Нахално, защото е гледане в чинията на другия (другата партия), а неинтелигентно - защото е сто процента превишаване на политически права и груба и дебелашка политическа некоректност! При този процент - малко на 4 на сто, с който бургаската партия се промуши в пленарната зала, тези регионални псевдопатриоти е по-добре да си гледат телевизията, защото тяхното би значело Борисов - равносилно би било - да поиска "общуването" на ГЕРБ с "Патриотите" на Симеонов и Каракачанов в парламента занапред да бъде, само ако - примерно - шеф на парламентарната им група стане... Ревизоро, който безспорно би бил доста по-полезен като подкрепящ кабинета, най-вече като радетел (и деятел) срещу презграничната корупция!

А иначе при следващите - макар и извънредни - избори, ГЕРБ с Борисов несъмнено би спечелил нов мандат. Дори да се приеме постижението на Цачева на злополучните президентски избори - 36 на сто, за база, то БСП пак ще си е втора, нищо, че техният Румен Радев стана първи с 58%! Ако Нинова си мисли, че "пилотските" проценти са проценти и на нейната партия, тя самоубийствено се лъже! Истинските проценти на БСП са си все така на половината на ГЕРБ - някъде между 14-16, пряко сили 18 на сто!

Така че при безспорната парламентарна победа на ГЕРБ напролет, не е зле Борисов отсега да помисли - дали пък не е по-умно, когато дойде време да се сформира правителство "Борисов - 3", то той да направи крачка назад и от "Борисов - 3" кабинетът да стане, примерно, "Томислав Дончев - 1"! А защо не и "Фандъкова - 1", или "Димитър Николов - 1", нека премиерът в оставка си спомни, че и неговият премиерски възход стартира именно от кметски стол!

Ако толкова му е скъпо управлението на държавата, нека се поучи от Доган - защо не и като почетен председатаел на ГЕРБ, той пак ще може да задава политиките - както на партията си, така и на правителството. Другият вриант, който очевидно е по-приемлив за населението, е да се оттегли от изпълнителната власт и временно да остане в сянка, като същевременно използва времето встрани за "презареждане". Нека си почине от оперативната политика, а когато след пет години, в 2021-ва, мандатът на "явлението Румен Радев" се изниже, населението претръпне, така да се каже, и дойде време летецът да се пребори за втори президентски мандат, именно Борисов да му бъде опонентът - с пресни сили и със сегашните си 32-34% персонална обществена поддръжка, която социолозите неизменно му измерват (включително Кънчо Стойчев и Андрей Райчев от "Галъп"; включително Червен Кольо Колев от "Медиана"!), независимо дали ГЕРБ е на власт или в опозиция! Както се казва, нека видим с пресни сили един срещу друг:

а) пожарникар (който гаси пожари всякакви, най-вече управленски) и

Цветанов: ГЕРБ и БСП в един кабинет към момента не си представям

След Консултативния съвет по национална сигурност при президента Плевнелиев във вторник ще бъде решено дали и кога ще има предсрочни па...

б) военен летец (който се рее в небето и си прави осморки, в очакване на военен конфликт, за да пуска бомби)!

Ако победи "небесният генерал", ще му е за втори път на избори; ако победи "огненият генерал", ще му е за двадесет и първи път на избори!

Струва си да ги видим!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com