Отстреляха Петров, да се готви Биков!

19092
Отстреляха Петров, да се готви Биков!
Снимка: БГНЕС

Докато Борисов вади хора от горящи катастрофирали на пътя автомобили, госпожа Корнелия Нинова пише ли, пише компромати. Луд умора няма - вече девети човек от списъка ѝ за отстрелване гърми - професор генерал Николай Петров, поредният здравен министър, на когото му спретнаха компромат. Чувствителен е човекът, не издържа и си отиде, доброволно - омаскарен, пребит, ранен, и най-важното - невинен! Крехък човек е, макар и доктор, макар и "афганец", участвал в лекарския екип, работил сред куршумите и бомбите на летището в Кабул като негов пряк шеф и медицински стожер на българския контингент в размирната страна! И то в най-размирното ѝ време!

Пише Нинова списъка с подлежащите за отстрелване политически врагове; пише, брише, и все са ѝ малко! Омаскарените! Нарочените за отстрел! Д-р Петров бе поредният, да се готвят следващите! Пише, брише; пише, брише, силици не ѝ останаха да громи врага!

Премиерът: Вот на недоверие се прави, за да мине, а не за парадиране

Периодът явно е подбран неслучайно. Така премиерът Бойко Борисов коментира факта, че през следващата седмица започват консултациите за ...

А ето - за който се интересува - и каква е схемата, ето и какъв е "Списъкът на Нинова". Тя и преторианците ѝ в БСП набеждават някой вражески политик или министър, скалъпват му с помощта на партийни доброволци набързо боен компромат, и го хвърлят на лъвовете - разбирай на медиите! - пък нека отстреляният да се оправдава - ако може и ако не са му тънки нервите. Както на Николай Петров, който отказа да се оправдава, отказа и да се защитава. За Нинова и БСП това е от съществено значение, важното е набедените непременно да се оправдават, а дали ще успеят да си изчистят името и какво ще стане по-нататък - за "Позитано" 20 това вече не е важно, важното е да се каля, окаляните да се оправдават, сякаш наистина са виновни, а населението, ако може, да се хване на лъжата, пък на изборите, както се казва - к`вото стане!

Уцелиха кроткия и работлив човек със скалъпен компромат, и то така, че си отиде, доброволно и безапелационно! Нищо, че цял народ разбра, че именно БСП, Нинова и нейните преторианци подхвърлиха "разследване" със задна дата (отпреди две години), скалъпено от екипа на служебния вицепремиер и служебен министър на здравеопазването в правителството на Огнян Герджиков Илко Семерджиев, на журналиста от бТВ Петър Нанев, който пък от своя страна, претопляйки старата манджа, се направи на велик, премълчавайки факта, че прокуратурата вече се е произнесла (преди две години) по него и е обявила решението си, а именно, че ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НЯМА!

Логично беше - министърът бе подхванал сериозни реорганизации в отрасъла (думата "реформа" вече е девалвирала и не се препоръчва за сериозна употреба), които щяха да засегнат финансово фармацевтични, здравни и други лекарски акули и цели стада от всевъзможни мошеници, плюс вносители и износители на медикаменти - витаещи и в бранша, и извън него - че да се остави да действа си беше пълна лудост! Човекът си отиде, сам и по желание - и така става с всеки честен човек, когато по една или друга причина не си е дал сметка, че много трудно ще се пребори с хиените на тъмния бизнес!

Но думата ни беше за Нинова, преторианците ѝ и за списъка им с имената за "отстрелване". Ето ги, ако сте ги забравили, "отстреляните" преди министър Николай Петров, така да се каже, хронологично:

- Първи - преди две години и половина - беше сегашният министър на финансите Владислав Горанов. Тогава ГЕРБ беше в опозиция, в българското политическо пространство върлуваше кликата "Доган-Станишев", която бе сложила на премиерския стол куклата Орешарски. Както цялата парламентарна група на ГЕРБ, така и депутатът тогава Горанов, в стила на опозиционните битки, отказваше да влезне в пленарната зала, поради което председателят на парламента Миков глобяваше групата повсеместно и целокупно за "невлизане в залата". Глоба понасяше и Владислав Горанов, който в един момент пожела да напусне парламентарната група, защото наказаните бяха лишавани от дневната заплата - тъй като "невлизането" в зала беше най-редовно, Горанов беше пожелал от Борисов да го освободи от парламента, за да работи друго по специалността си, семейството му, аргументираше се той, се нуждаело от пари. Тогава БСП пусна злостната партенка, че - видите ли - ГЕРБ вече е напускан дори и от най-влиятелните си хора в ръководството. Нинова и преторианците ѝ, разбира се, не успяха с инсинуацията си, Горанов и сега си е един от най-мразените от тях! При БСП е така - най-мрази най-кадърните си опоненти!

Стойнев: С вота на недоверие искаме да променим вредния модел

Работа на опозицията е да показва грешките на управляващите. Ако в парламента те имат 121 гласа, то те започват да губят доверие в бъ...

- Вторият в списъка бе тормозеният преди три месеца влиятелен човек в ГЕРБ Делян Добрев - покрай неговия компромат се пръкна т. нар. "шуробаджанашка" схема, по която Добрев за малко да напусна политиката, което очевидно бе и крайната цел на БСП, Нинова и преторианците ѝ; стигна се до парламентарно гласуване, което направо застави нароченият за "кръстник на шуро-баджанашкия клан в Хасково" да остане в Народното събрание, в ГЕРБ и в политиката въобще! Нинова и преторианците ѝ за втори път не успяха в интригата! Сега Конституционният съд щял да решава има ли място Добрев в парламента - Боже, Боже, с какво се занимават тези хора в черни тоги!

- Последва го друг фактор в ГЕРБ - бие на очи, че мерникът се вдига все по-нависоко - този път мишена бе вицепремиерът Томислав Дончев, който с ума си открай време мъти водата на БСП: понеже имал брат в общинската фирма за озеленяване на Габрово! Дончев обаче се оказа със здрави нерви и се присмя на злосторниците.

- Вече сме забравили, но имаше и едно искане на една персонална оставка - тази на председателя на парламента Димитър Главчев - според вносителите, "за системно незачитане на предложенията на опозицията за дневен ред на заседанията", ах, Боже! Този вот също не успя, но в интерес на истината - за малко, защото, оказа се, в пленарната зала освен традиционните си подгласници от ДПС, БСП вече има още 11 гласа от аптекарската група на Марешки!

- Тук някъде е мястото и на коментирания вече министър на здравеопазването Николай Петров - с него интригантите успяха, и точно това е опасението - че след, така да се каже, успешния пробив, преторианците и Нинова ще се окрилят и ще продължат машинациите си с удвоени сили!

Като видяха, че така - поединично - не им се получава кой знае колко, БСП, Нинова и преторианците ѝ решиха, че е време за пълен вот на недоверие - ако ще е гарга, казва Нинова, да е рошава!, и започва преговори с филиалите си от ДПС и "Воля" за датата на вота - при това "заради корупция", от което на човек му става хем смешно, хем болно - защото няма по-добра илюстрация на крилатата фраза "Крадецът вика: "Дръжте крадеца!" от това - БСП, ДПС и присъединилият се Марешки да обвинят някого в корупция!

Тезата на БСП за Батак: Кметът ни напусна преди 2 години, не сме отговорни

Кметът на Батак Петър Паунов е напуснал БСП веднага след местните избори през 2015 година, затова БСП няма как да му наложи каквото и д...

Корнелия Нинова и нейните преторианци, разбира се, въобще не са новатори. Включително и в очернянето без причина, за партийни нужди. Спомнете си каква кал хвърчеше по времето на Станишко, а и на Миков - като председатели. Какви ужасии се внушаваха тогава, примерно, срещу Борисов! Станишев сам занесе анонимки в прокуратурата, забравихте ли, хора?! За щастие, като гледа човек изборните резултати, започва да си мисли, че народът вече не е чак толкова късопаметен, което си е напредък.

Накрая: Борисов стига се е правил на великодушен - искат оставка, ето ви я, вижте ни колко сме аристократични, само да има и малката нотка на съмнение, ние реагираме. Да, ама в нито един от горните случаи няма "и малко съмнение"! (Колкото за последния компромат, този с вече бившия министър Николай Петров, оказва се, че договорът с фирмата на неосъществения му зет е от януари 2013 година, когато проф. Петров въобще не е бил шеф на Военномедицинската академия, при това не става дума за 1 700 000 лева , а за изплатени - и изработени от контрагента - досега 300 000 лева!) Какво би станало, въпросът е към Борисов - ако всички омаскарени целево и по списък от Нинова, преторианците ѝ и БСП като цяло си бяха подали оставките?! Той пак ли щеше да им ги приеме и разпише, защото "стига да има и най-малката нотка на съмнение" - не е ли това всъщност крайната цел на Нинова, преторианците ѝ и на БСП като цяло - да обезглавят малко по малко политическия си противник от кадърните, честните и достойните, белким Столетницата най-после вземе та спечели някои избори, без значение дали са парламентарни, местни или европейски... Пази си хората, Борисов, на привършване са!

Най-накрая: Пак към "Списъка на Нинова". Да се готвят следващите в него - най-вероятно Тома Биков и Десислава Атанасова! Щом толкова знаят! Щом са толкова словоохотливи! И разобличаващи! Калтаците!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Китай: как се прави партийна пропаганда с изкуствен интелект

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Как Италия и Испания изпревариха Германия

След загубата: това ли е краят на ерата Ердоган?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com