Радан Обединителят!

8632
Радан Обединителят!
Снимка: БГНЕС

Те ти, булка, Спасов ден! Мине не мине седмица и Радан Кънев изръси някой бисер. Като ювелир е! Сега ни сюрпризира с откровението, че след местните избори щял да реши дали ще се кандидатира на президентските. Радан Разединителят, който се чуди от кой джоб какъв червен картон да извади (веднъж - на малките си коалиционни партньори в Реформаторския блок, друг път - на Големия си коалиционен партньор в управлението) сега щял да обединява!

Радан Разединителят щял да става Радан Обединителят! Защото - може и клише да е, но и децата знаят, че най-първото и основното призвание на президента, неговата мисия на жълтите плочки, е да обединява! Не да разединява, което на Радан му е втора природа, а да обединява - което на Радан му е чуждо и непривично!

Кънев: Предвид ресурса ни, пазим границата си добре

България се справя добре с опазването на границата си, предвид ресурса, който има. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Ра...

Защо ли девалвира дотам президентската институция, та кьораво и сакато се чувства готово да управлява?! Радан Кънев - също!

Първото и най-голямото нещастие на българския президент е, че винаги е бил компромисна фигура. Обект на политическа търговия. Светла му памет на д-р Желев, но неговото възкачване на трона беше резултат на първата (и единствено успешна засега) политическа договорка между бившите тогава комунисти и недоносената тогава българска опозиция. Преизбирането му две години по-късно се дължеше на тогавашния българския феномен да се гласува не "за" някого, а "против" някого. Както и за това, че противниците на бившата власт бяха стигнали критичната маса от един милион избиратели. Неслучайно тогава бе нашумял лафът, че ако кандидатът на СДС за президент бе магаре, то България четири години щеше да има именно магаре за президент! Нищо лично и никакви асоциации, разбира се!

Петър Стоянов стана президент с почти 45% от гласовете, защото отсреща си въобще нямаше съперник. Сякаш БСП отново се бе договорила със СДС, поставяйки срещу Стоянов някой си Иван Маразов, иначе ценен човек, но известен само на ограничен брой доценти и професори. За прословутите тогава червени бабички той бе класическият Г-н Никой. Те разбираха от наука, колкото магарето по-горе! Отгоре на всичко и плъзгавият Жорж Ганчев, без да иска, "съдейства" осезателно на "Раковски" 134, като успя да открадне неочаквано много червени избиратели. Разликата между културолога Маразов и фалшивия бизнесмен Ганчев бе само 5%, а двамата общо събираха, колкото Стоянов имаше сам!

Как случайно стана президент Първанов? За втори мандат Петър Стоянов беше решил, че ще го огрее, ако удари в гръб най-сериозния си съперник, сваления от Костов бивш вътрешен министър Богомил Бонев, отстрелвайки го с предварително подготвен фалшив компромат. Така двамата десни кандидати - Стоянов и Бонев - изиграха поучителната притча, че "когато двама се карат, третият печели", а на главите на българите като гръм от ясно небе им се стовари за президент Георги Първанов-Гоце! Той, пак по стечение на обстоятелствата, им остана и за втори мандат, като този път заслугата бе на Сидеров. Когато се оказа, че на втория тур претенденти са борещият се за втори мандат Първанов и фашизираният лидер на "Атака" Сидеров, избирателите масово дадоха гласа си за по-малкото зло! Така Първанов ду бузи цели 10 години!

Цветанов пригласяше на Пеевски, той се застреля в краката и шефът му не може да го спаси

"Цветанов пригласяше на Пеевски, той се застреля в краката и шефът му не може да го спаси." Това заяви в ефира на bTV лидерът на ДСБ ...

Колкото до действащия сега президент, за него Борисов някъде си бе признал, че тогава бил още млад и зелен политик, че не бил се отракал още и направил предложението си за Плевнелиев набързо и необмислено! Но добавил, че не съжалява!

Какво излиза ли? Че на президентския стол у нас се сяда случайно. Че редуват недоразумение след недоразумение! А Радан, размишлявайки, не трябва да забравя най-важния факт - че и зад Желев, и зад Стоянов, и зад Първанов стояха партии с един милион гласоподаватели. Зад него, обаче, и то само ако има късмет, ще застанат най-много стотината хиляди, гласуващи за Реформаторския блок! Ако обаче няма, което е по-вероятно, зад него ще застанат само избирателите на ДСБ, които с напън са 30-тина хиляди!

Всичко останало са сънища...

Автор: Валентин Стоев

Радан Кънев: Цветанов в момента приглася на медиите на Пеевски

Въпросът дали ще се кандидатирам за президент не е тема преди края на местните избори, веднага след това ще имам отговор, заяви лидерът...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com