Вземете Цонко за циганската интеграция!

30564
Вземете Цонко за циганската интеграция!
Снимка: БГНЕС

Видяхте ли какво се случи с циганския проблем в Гърмен? Всяко чудо за три дена - на това разчитат управляващите, и не само тия. Всички досега, при това не от 25 години, а откакто има цигани по българските земи. Отлагане, отлагане, отлагане - нека го решат някои други - тези, които ще дойдат след нас - това е философията на всички управляващи, откакто по българските земи има цигани, от Х век, та до наши дни!

Няма да коментираме циганите - да не буним етническия мир, би казал Лютви Местан. Но вижте какво се случи в Гърмен. Изпокриха се циганите там, като видяха дебелия край; почнаха уж да си бутат незаконните си къщи, но се оказа 15-20 дни по-късно, че са бутнали само два покрива на запустели плевници, по правилото "всяко чудо - за три дена"! Мирнаха бунтарите, насрочиха - колкото да не е без хич, нова дата за разплата - ча-а-ак на 18 юли, символично - на рождения ден на Левски, сякаш революционен комитет ще учредяват!

Кметът на Буковлък: Има цигани, които искат да живеят нормално и българи - пълни идиоти

В село Буковлък живеят около 3800 души, като над 3000 са роми. В селото има нулева престъпност. Това обаче ми коства 24-часово присъств...

За това - дали е решим циганският проблем, се спори, откакто ги има мургавите по българските земи. Но нека се разберем - никой не е против циганите по презумпция, но всички са против циганите по същество - докато не започнат и те да спазват законите, така, както ги спазват българите, и докато не започнат управляващите, които и да са те, да прилагат законите и спрямо тях, както ги прилагат срещу българите, циганията ще продължава! А това са законите:

- за плащане на данъците,

- за тока и водата,

- за джебчийките по моловете и в транспорта,

- за незаконните постройки,

Край Казанлък малки ромчета замерят с камъни автомобили

С нецензурни думи и жестове, малки ромчета на около 10-15 години посрещат и изпращат всяка кола преминаваща покрай квартал "Кармен" в...

- за насилието над старите хора в селата,

- за тайфите от биячи,

- за изнасилвачите и убийците,

- за рецидивистите...!

Има обаче едно циганско решение, което управляващите най-после трябва да прозрат и да го приложат повсеместно. Вижте какво направи кметът на Каварна Цонко Цонев, един признат от всички талантлив и работлив български кмет - тихо и напоително, но сега, след три негови мандата, можем да обявим това малко морско градче за панацея на циганския проблем! Цонко прихвана каварненските цигани в движение и вижте сега как изглежда циганската махала на Каварна! Първо им продаде - не на преференциални, "цигански" цени, а по редовни, "български" цени по стотина-двеста квадратни метра терени, за да си построят къщи - не временни и паянтови съборетини, а нормални домове за няколко поколения, и най-важното - законни и собствени къщи! Днес всички цигански семейства в Каварна си имат домове, грижат се за тях, а си копаят и зеленчук в дворчетата пред тях! Не им се налага да крадат от българките дворчета. И не само това, Цонко Каварненски им продаде - пак на редовни, "български" цени, и по 1-2 дка - по желание - селска земя за обработване. Днес, който отиде в Каварна и околността, ще види цели цигански фамилии, превили гръб, да орат, садят, торят, а накрая - и да берат! - плодовете на собствения си труд! В случая най-съществената дума е "собственият"!

Документ доказвал как Башев заложил бомбата с ромите в Гърмен още преди 3 години

Скандален документ, доказващ, че Ахмед Башев е безспорният създател на българо-ромския конфликт, който избухна в Гърмен на 23 май и едв...

Цонко, прочутият каварненски кмет, когото познават в Европа и в света, Цонко, приятелят на най-нашумелите и най-култовите групи и певци в света, които му пращат поздравителни картички за Коледа и Великден с обръщението "Драги ми, Цонко!...", реши циганския проблем в Каварна и с друго - закон в морското градче е поне 25% от общинския бюджет всяка година да отиват за благоустрояване на циганската махала. Който иска, да отиде да я види - и твърдението, че няма разлика между циганската и българските махали, въобще не е демагогия, още по-малко пък преувеличение! Цонко Цонев пръв в България намери циганското разковниче - с циганите като с българите, а така също - както и с американците, както с италианците, с японците... С циганите - с добро, без ругатни и предубеждения. Ако е откраднал - на съд, ако обаче не е крал - не го набеждавайте, ей, така - по принцип! Циганинът оценява доброто отношение! Циганинът освен това - да ни прощава откровеността! - е "слагач" и "подмазвач" - поради особения му начин на живот; обича да изпълнява, когато обаче му се гласува доверие; държи да се отблагодари! Черти от характера - и който ни псува за това твърдение, нека знае, че мисли с клишета, че се е поддал на демагогските трърдения и обвинения и че е гадничко предубеден! Което е много вредно! Цонко е сторил точно това - изровил е доброто! В циганската махала на Каварна - без да са задължително цигански - има детска градина, има училище, има поликлиника! Има асфалт по улиците, а тротоарите са с плочки като софийските!

Накрая да се върнем в Гърмен. Понеже Борисов и Бъчварова не могат да пратят аварийно Цонко за кмет на Гърмен, доста по-разумно е да го привлекат в правителството! Как ли? Много просто - като назначат в кабинета кмета на Каварна за вицепремиер по интеграцията на циганите - ето начин вековният български проблем с циганите да бъде решен. Веднъж завинаги! Да приложи Цонко каварненските си практики в цялата държава - примерно на мястото на Меглена Кунева! И без това Кунева, да ни прощава откровеността - е вицепремиер-чучело, пример за това как заради коалиционната политика се намира шефско място за човек, а не човек - за шефското място! И без това като "европейски" вицепремиер Кунева дублира ресора на другия "европейски" вицепремиер - Томислав Дончев, който си е на мястото и е повече от безспорен!

Цонко - вицепремиер по прословутата циганска интеграция, ще реши и друг цигански казус! Десетки, да не кажем, стотици милиони от Европа и света по линията на т. нар. "ромска интеграция" се откраднаха в т. нар. "Декада на ромското включване", в която България е един от основните рецепиенти, от шефовете на разните цигански организации, съюзи и сдружения, както и от мафиоти, самообявилите се за цигански барони! Да не говорим за циганските лидери, нарочени за политици, които и в момента търкат банките в парламента, като Бат`Сали, например, като циганския активист-кариерист Илия Илиев, и особено бившия затворник-рецидивист, председател на печално известната "Евророма"!

С Цонко Цонев България ще удари с един куршум два заека! Борисов, вземи го, иначе ще продължим с "преброяването на дивите зайци"!

Автор: Валентин Стоев

Опасения в Гърмен: Ромите се връщат в "Кремиковци"

Нова група роми ще се върне в квартал „Кремиковци“ в Гърмен тази вечер. Това прогнозират жители на село Ковачевица, които с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com